Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Време е за истинска промяна!

Още в началото на управлението на ГЕРБ, аз взех отношение по проблема със сегашната конституция на България. Какво написах тогава можете да видите ТУК.

А защо сега да не можем да постъпим като исландците? Те не се задоволиха с постигнатото и решиха да приемат нова конституция, която да освободи страната от властта на олигархията.
За да напише новата си конституция народът на Исландия избра 25 безпартийни граждани измежду 522 видни представители на обществото, всеки от които беше препоръчан от други минимум 30 души. Основният закон не се състави от тясна група политици, а беше писан в Интернет. Учредителните заседания се провеждаха онлайн, и гражданите можеха да дават своите коментари и предложения, наблюдавайки как документът постепенно придобива окончателната си форма. Този основен закон, написан демократично и с широко народно участие, ще бъде представен в парламента за утвърждаване веднага след предстоящите избори.

У нас това може да направи единствено Велико Народно Събрание. То трябва да има за задача само да приеме изработената по горепосочения начин конституция, да направи промени в съдебната власт и да намали броя на депутатите от 240 на 120.

This post first appeared on Блогът на Недялко Тенев, please read the originial post: here

Share the post

Време е за истинска промяна!

×

Subscribe to Блогът на Недялко Тенев

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×