Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Svinkallt, blött och pissigt - men det blir varmare...


Såg den här artikeln på DN idag. Hade vädret varit väldigt varmt och torrt så hade människan fått skulden redan i ingressen men nu är det ju tvärtom.

"– Det finns inget som tyder på några omslag den närmaste veckan. Ingen av våra datamodellkörningar har visat sådana tendenser, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI."

Nej, och datormodellerna som Lehman Brothers använde 2008 visade heller inga tendenser att subprimelånen var värdelösa...

Men oavsett hur blött, kallt och eländigt det än är så måste läsaren få inbankat i skallen att det ändå blir varmare i Sverige.

"Som DN kunde berätta i söndagens tidning har klimatet i Sverige blivit både varmare och blötare.../– Frekvensen av stormar och kraftig nederbörd ökar, det vet man, säger Caroline Leck, professor på meteorologiska institutionen vid Stockholms universitet."

Vilka är "man" som vet detta?

Det jag vet är att vädret är pissigt ibland och riktigt trevligt ibland men jag lägger inte mer tankeverksamhet än så på vädret. Hur skönt vore det inte om detta smått sjukliga intresset för vädret skulle upphöra så att vi kan fokusera på något annat.

(Andra reaktioner på artikeln: Med örat mot rälsen, Climatescam)


This post first appeared on Klimatbluffen, please read the originial post: here

Share the post

Svinkallt, blött och pissigt - men det blir varmare...

×

Subscribe to Klimatbluffen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×