Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Chromecast Audio alternatief kopen? De beste opties!

Chromecast AudioDe Chromecast Audio is een dongle van Google die het mogelijk maakt om muziek te streamen over Wi-Fi. Je kunt deze gebruiken om streamen naar losse speakers mogelijk te maken, maar ook voor multi-room audio streaming.

Sinds januari 2019 wordt de Chromecast Audio echter niet meer gemaakt. Daarom is deze sinds een paar maanden ook niet meer als nieuw verkrijgbaar in winkels. Zoek je daarom een alternatief met dezelfde functies? In dit artikel bespreek ik de opties.

Hoe werkt de Chromecast Audio?

Niet alle alternatieven op de Chromecast Audio werken hetzelfde. Daarom leg ik nog even kort uit hoe de Chromecast Audio werkt, zodat je de alternatieven hier beter mee kunt vergelijken.

De Chromecast Audio is een Wi-Fi dongle die je met de meegeleverde 3.5 mm AUX kabel kunt aansluiten op je receiver, of rechtstreeks op je speakers. Daarnaast sluit je de Chromecast Audio met de adapter aan op stroom.

Om gebruik te maken van de Chromecast Audio, moet je de Google Home app installeren op je smartphone of tablet (Android, iOS). Daarna verschijnt er binnen meerdere apps, waaronder Spotify, een ‘Cast’-icoontje. Klik je op dit icoontje, dan wordt de muziek naar de Chromecast Audio verstuurd, en afgespeeld op de audio-apparaten waar je deze op hebt aangesloten. Zo kun je dus draadloos muziek streamen naar speakers waarbij dit anders niet mogelijk zou zijn.

Gebruik je twee of meer Chromecast Audio dongles? Dan stelt de Chromecast Audio je ook in staat om de muziek naar al deze dongles tegelijk te streamen. Zo kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd dezelfde muziek afspelen naar alle speakers in alle kamers van je huis. Dit heet ook wel multi-room audio.

Chromecast Audio kopen – nog verkrijgbaar?

Wil je toch nog gebruik maken van de Chromecast Audio zelf? Hoewel deze niet meer als nieuw verkrijgbaar is, kun je deze nog wel als tweedehands kopen. Omdat de Chromecast Audio nog steeds populair is, maar niet meer gemaakt wordt, ligt de prijs van tweedehands Chromecast Audio’s ondertussen hoger dan de oorspronkelijke winkelprijs.

De oorspronkelijke prijs van de Chromecast Audio was 39 euro. Op Ebay.nl en Marktplaats.nl is de gangbare prijs voor een tweedehands Chromecast Audio ondertussen ruim 60 euro.

  • Chromecast Audio zoeken op Ebay.nl
  • Chromecast Audio zoeken op Marktplaats.nl

Vind je dat te duur, of wil je geen tweedehands product? Hieronder noem ik de twee beste alternatieven.

AudioCast M5 – beste Chromecast Audio alternatief (Wi-Fi)

Wil je een Chromecast Audio alternatief die ook multi-room audio mogelijk maakt? Dan zul je gebruik moeten maken van Wi-Fi. Wat betreft werking is de AudioCast M5 het beste alternatief, omdat deze ook over Wi-Fi werkt.

Audiocast M5 Chromecast Audio Alternatief

AudioCast M5

Coolblue.nl (€2)

Net als de Chromecast Audio, sluit je de AudioCast M5 met de meegeleverde 3.5 mm AUX kabel aan op je receiver, of rechtstreeks op je speakers. Daarnaast moet je deze aansluiten op stroom, met de meegeleverde USB power adapter.

Eenmaal aangesloten zul je eerst de AudioCast App moeten installeren, en de setup moeten doorlopen.

In deze video zie je duidelijk hoe dat werkt, en hoe je ook een tweede AudioCast M5 kunt instellen voor multi-room audio.

Met de app kun je muziek kiezen die al op je smartphone of tablet staat, op een mediaserver op hetzelfde Wi-Fi netwerk, of uiteraard van streaming apps zoals Spotify.

Omdat de AudioCast M5 wat betreft functies het meeste op de Chromecast Audio lijkt, is dit het beste alternatief. Daarnaast is de AudioCast M5 flink goedkoper dan een tweedehands Chromecast Audio.

De AudioCast M5 kopen? Deze is verkrijgbaar op Amazon.de (snelste in huis), en op AliExpress.nl (laagste prijs).

Beste Bluetooth alternatief: Logitech Bluetooth audio adapter

Wil je draadloos streamen mogelijk maken op een enkele speaker of geluidsinstallatie, en heb je dus géén multi-room audio nodig? Dan kun je ook gebruik maken van Bluetooth, met een bluetooth ontvanger.

Logitech Bluetooth Audio Adapter

Logitech Bluetooth
Audio Adapter

Bol.com (€32)

Een populaire en betrouwbare bluetooth audio ontvanger is de Logitech Bluetooth audio adapter. Deze kun je met een 3.5 mm AUX kabel aansluiten op je receiver of losse speakers.

Ook kun je deze met RCA-kabels verbinden met de linker- en rechter speaker. Verder zul je deze bluetooth ontvanger moeten aansluiten op een stopcontact met de meegeleverde power adapter.

Om draadloos te kunnen streamen druk je éénmaal op de knop bovenop het apparaat om deze aan te zetten. Vervolgens zal deze onder je bluetooth-instellingen zichtbaar zijn, en kun je hiermee verbinden.

Eenmaal verbonden, zal alle audio van je smartphone of tablet draadloos afgespeeld worden op de speakers. Het opgegeven bereik van deze ontvanger is 15 meter. Het voordeel is dus dat deze oplossing zo dus compatible is met elke denkbare streaming dienst. Ook hoef je dus niet met je thuisnetwerk verbonden te zijn om te kunnen streamen, en kunnen ook gasten naar je speakers streamen zonder eerst je Wi-Fi wachtwoord nodig te hebben.

Hoewel de Logitech Bluetooth Audio adapter dus anders werkt dan de Chromecast Audio, maakt deze het dus ook mogelijk om draadloos muziek af te spelen op je speakers. Daarnaast is deze oplossing ook gebruiksvriendelijker, én flink goedkoper. Het enige nadeel is dat multi-room audio niet mogelijk is.

De Logitech bluetooth audio adapter kun je online bestellen op Bol.com en Coolblue.nl. Bij beide webshops kost deze op dit moment €32.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de genoemde Chromecast audio alternatieven? Of over een ander product om speakers draadloos te maken? Laat dan hieronder je reactie achter!

The post Chromecast Audio alternatief kopen? De beste opties! appeared first on Koopgids.net.This post first appeared on Koopgids.net, please read the originial post: here

Share the post

Chromecast Audio alternatief kopen? De beste opties!

×

Subscribe to Koopgids.net

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×