Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Predstavljen novi Lexus ES sedme generacije

Tags: novi aumle lexus

Lexus je na ovogodišnji sajam automobila u Pekingu došao i sa potpuno novom, sedmom generacijom limuzine ES (Executive Sedan), za koju su Japanci uvereni da će radikalno transformisati koncept komfora za kupce luksuznih vozila.

Ukratko, Novi ES je napravljen na New Global Architecture-K platformi, a odlikuju ga i nešto manja težina, bolja upravljivost i prostraniji enterijer sa 12.3-inčnim ekranom infotainment sistema i touchpad-om.

photo:autoblog

Automobil je za 65 mm duži od prethodnika (sada 4975 mm), širi za 45 mm i ima 50 mm duže međuosovinsko rastojanje.

Kupcima će se nuditi i F-Sport verzija, i to sa zadnjim spojlerom, tamnijim detaljima na eksterijeru, alu točkovima od 19 inča i sportskijim enterijerom. Takođe, biće dostupne i dve specijalne boje – Heat Blue i F White.

U zavisnosti od tržišta, novi Lexus ES će se nuditi u verzijama ES 300h (hibridna varijanta, kombinacija 2,5 litarskog benzinca i elektromotora sa ukupno 218KS, potrošnja goriva iznosi 4,7 l/100 km), pa kao ES 350 (sa 3,5 litarskim V6 benzincem i 250KS) i ES 250 sa potpuno novim 2,5 litarskim četvorocilindričnim benzincem.Takođe, novi ES je dobio i potpuno novi osmostepeni Direct Shift automatski menjač.

photo:autoblog

Novi Lexus ES će na američkom tržištu u prodaji pojaviti u drugoj polovini godine, dok će se za proizvodnju brinuti Toyotina fabrika u Kentakiju gde se već prave Toyota Camry i Avalon.Što se Evrope tiče, novi ES na tržištu praktično zameniti sadašnji GS koji će uskoro biti ukinut zbog male potražnje.

izvor:Autoblog.rsThis post first appeared on Web Blog Spot And Communication- Webllena, please read the originial post: here

Share the post

Predstavljen novi Lexus ES sedme generacije

×

Subscribe to Web Blog Spot And Communication- Webllena

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×