Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Zašto je poseban ovaj Peugeot 205 GTI ?

Kad kažete blindirani auto, prvo pomislimo na Mercedes, BMW, Audi… Zato je ova priča o malenom Peugeotu 205 GTI iz 1990. godine, sa pređenih 14.700 km-a, a koji se sada prodaje preko auto kuće Art & Revs iz Luxemburga toliko neobična. Naime, ovaj kultni francuski automobil, blindiran prema standardima 2.stenena, kako bi vlasniku ponudio anonimnost i vrhunsku zaštitu od standardnog oružja iz revolvera i automatske puške (38 Special, 38 Super, 9 mm Uzi). Ali, dosadašnji vlasnik za kojeg je legendarni mali automobil specijalno pripremljen davno, pre 28 godina nije bio bilo ko.

Reč je o četvrtom najbogatijem čoveku na svetu, 69-godišnjem francuskom milijarderu Bernardu Arnaultu, “teškom” čak 83,3 milijardi dolara, prema Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u 2018. godini. Predsednik je velike korporacije LVMH, koja uključuje čak 70 ekskluzivnih brendova od Vuittona, Moëta i Hennessyja, a poznati Peugeot-ov model 205  je blindirao, kako bi stalno sam mogao voziti i uživati u vožnji. Posao blindiranja odradili su specijalisti iz kompanije Labbé, tako da su auto potpuno rastavili, pa prvo ugradili debele metalne ploče i neprobojna stakla što je ukupnu masu povećalo sa serijskih 875 kilograma na čak 1400 kilograma.

Zbog toga su pojačali vešanje i ugradili kapacitetnije kočnice, dok je motor ostao serijski od 122 KS sa katalizatorom. Pored toga,a u vozilo su ugrađeni i klima uređaj i servo upravljač, kao i komfornija, najfinijom kožom presvučena sedišta.

Na kraju, i pored brojnih promena, Arnaultov Peugeot 205 GTI u finalu jako udaljio od inicijalne ideje brzog i okretnog malog automobila i pretvorio se u komforan,”težak” i mega siguran gradski automobil koji baš i “ne ide” nešto posebno…Ipak, zato i danas nakon 28 godina predstavlja jedan jedini blindirani Peugeot 205 GTi,i to od veoma poznatog vlasnika, pa ne sumnjamo da će neko vrlo brzo izbrojati 37.500 eura,koliko košta u kući Art & Revs.

photo:Art & RevsThis post first appeared on Web Blog Spot And Communication- Webllena, please read the originial post: here

Share the post

Zašto je poseban ovaj Peugeot 205 GTI ?

×

Subscribe to Web Blog Spot And Communication- Webllena

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×