Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ovogodišnji test letnjih guma: evo koje su najbolje

Ako su vam potrebne nove letnje gume, pročitajte i “proučite” Koje je trenutno najbolje kupiti. Jedan je od najboljih pokazatelja u izboru Guma je tradicionalni test pneumatika, koji dva puta godišnje sprovode evropski auto-klubovi, predvođeni renomiranim evropskim auto-klubom ADAC-om, a u kome učestvuje i austrijski auto-klub ÖAMTC.

U ovogodišnjem testu (2018) letnjih guma testirano je oko trideset pneumatika u dve dimenzije – 175/65 R14, koje se koriste na vozilima gradske klase, poput Opel Corse, Toyote Yaris ili Renault Clia, i takođe,u dimenzijama 205/55 R16, koje nose najbrojniji automobili kompaktne klase poput VW Golfa, Mazde3 ili Peugeota 308.

Na testu se rigorozno  ocenjuje ponašanje gume prema u pet kategorija: na suvoj i mokroj podlozi, stepen buke, potrošnja goriva i nosivost. Naravno, najbitniji kriterijum je ponašanje gume na mokroj podlozi koje nosi 40% ukupne ocene.

photo:Pixabay

Ove godine nijedna guma na testu u obe dimenzije nije sasvim razočarala, samo su tri pneumatika ocenjena “dvojkom”, odnosno ocenom “delimično se preporučuje”. To su Sava Perfecta u manjoj dimenziji, koja je ostvarila najlošiji rezultat na mokrom kolovozu, dok su Infinity Ecosis i Vredestein Sportrac 5 u većoj dimenziji, iako u testovima ocenjeni boljim ocenama, dobili slabiju krajnju ocenu zbog problema koji su se javljali pri velikim brzinama. Njihova stabilnost pri velikim brzinama, koja zavisi od pritiska vazduha, opterećenja i brzine, nešto je lošija nego kod drugih guma. Najviše pneumatika je ocenjeno srednjom ocenom “preporučuje se”, dok su najbolje ocenjene gume u manjim dimenzijama, prilično iznenađujuće, Falken Sincera SN832 Ecorun i Semperit Comfort-Life 2, dakle gume koje ne pripadaju grupi premium proizvođača. U većim dimenzijama najbolje su se pokazale Michelin, Bridgestone, Continental, Firestone, Hankook i Semperit. U manjoj dimenziji razlike u ceni guma različitih proizvođača nisu toliko velike i značajne, dok u dimenziji 205/55 R16 postoje ipak veće razlike u ceni. Gde kupiti gume? Klasičan način je posetiti nekog od mnogih prodavnica i auto šopova, ali danas je sve popularnija internet prodaja guma. U e-trgovinama cene su uglavnom značajno niže nego u klasičnim trgovinama, iako generalno nema pravila, a i neke klasične prodavnice imaju internet trgovine. Nedostatak takve kupovine jeste što ne možete na licu mesta obaviti promenu guma, a svakako pogledajte kakve ocene i ugled ima određeni web-trgovac i pre narudžbine proverite kada su proizvedene gume koje kupujete. Ako pri isporuci nije sve onako kako ste se dogovorili, nemojte se libiti da vratite proizvod.This post first appeared on Web Blog Spot And Communication- Webllena, please read the originial post: here

Share the post

Ovogodišnji test letnjih guma: evo koje su najbolje

×

Subscribe to Web Blog Spot And Communication- Webllena

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×