Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Zelf satesaus maken

Ik ben gek op een sateetje op z’n tijd! Het liefst van varkenshaas met dikke Belgische frieten erbij. In dit recept laat ik je zien dat zelf satesaus maken lekker, zonder pakjes en zakjes. Het is heel makkelijk en iedereen kan het!

De zomer is in volle gang, en de barbecue lucht hangt overal. Ik heb inmiddels al echt genoten van het weer, zeker nu in mijn vakantie! Ik ben het liefst zoveel mogelijk buiten, ’s avonds lekker barbecuen met een stokje erop. Gewoon pakken wat je pakken kan. Natuurlijk veel buiten eten, en wat is er lekkerder bij een gerecht dan saté? Natuurlijk wel zelf gemaakt, ik laat je graag zien dat het helemaal niet moeilijk is. Vaak is er geen Satesaus als ik bij vrienden ga barbecuen, meestal maak ik het dan zelf snel even in de keuken, de meeste ingrediënten heeft iedereen standaard in huis.

Satésaus kun je bijna bij ieder stuk vlees doen, ik vind het lekker bij worstjes en varkenslapjes. Maar het “hoort” natuurlijk bij lekkere sappige stukjes varkenshaas. Saté van de haas dus! Let op, deze satesaus is verslavend, ik kan er niet vanaf blijven. En is vaak al op voordat de stukjes vlees goed en wel gebraden zijn. Be warned!
Deze ingrediënten heb je nodig
200 gram pindakaas
300 ml water
1 knoflook teentje
scheutje ketjap manis
1 el sambal

Zo maak je het
Pak een steelpannetje en voeg hier de pindakaas en water aan toe en breng het aan de kook. Pers het knoflook teentje fijn en voeg dit toe. Giet er een scheutje ketjap mis toe en roer het door elkaar heen op een laag vuur.

Laat het al roerend een beetje indikken en inkoken. Voeg als laatst een beetje sambal toe, ik ben zelf wel gek op een beetje pittig, als je dat niet bent doe je er geen of een klein beetje sambal in. Je kunt de satesaus direct serveren of afgedekt bewaren in de koelkast.

eet smakelijk

Zelf satesaus maken
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.7Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

The post Zelf satesaus maken appeared first on Lekkere recepten foodblog ✓ Lekkeremaaltijd.nl.This post first appeared on Lekkeremaaltijd, please read the originial post: here

Share the post

Zelf satesaus maken

×

Subscribe to Lekkeremaaltijd

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×