Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Twitter Hisse Senetlerinde Gözden Kaçan Yükselişin Nedenleri

Twitter hisseleri oldukça sıkıntılı günler geçirdikten sonra normale dönmeye başladı. Ama bu süreçte yatırımcılar Twitter’ı akıllarından çıkartmış olacaklar ki yaşadığı yükselişler bile ses getirmez hale geldi. 12 Ekim Perşembe günü Twitter hisselerinde yaşanan % 4,1 oranındaki yükseliş, resmen gözden kaçtı. Fark edenler ise yükselişin neden kaynaklandığını çözmekte zorluk çektiler.

Dev Markaların Hisse Senetlerine VİOP ile Risk Almadan Yatırım Yapmayı Öğrenin!
Ücretsiz Demo Hesap için Tıklayın.

Twitter hisse senetleri, şirketin satılacağı ve popülerliğini kaybettiği gibi söylentilerle sıkıntılı bir sürece girmişti. Öyle ki ardı ardına değer kaybettiği dönemlerde, yatırımcılarını da kaybetmiş ve adeta kaderine terk edilmişti. Buna karşın Donald Trump gibi sansasyonel isimlerin, Twitter kullanmayı tercih etmesi nedenlerle yeniden hayata tutunmuştu. Ayrıca hepimizin bildiği gibi hızlı haber akışları ve düşüncelerini belirtmek isteyen kişilerin ilk noktası olan Twitter, bir şekilde yeniden ayağa kalktı. Ama bu sefer de yaşadığı yükselişler gözden kaçmaya başladı.

Şimdi Twitter hisselerinde görülen yükselişin nedenlerine göz atalım:

Donald Trump ile Yeniden Popüler Olması

Bildiğiniz gibi Donald Trump, Twitter’ı içindekileri bir bir dökme yeri olarak kullanıyor. Diğer liderlere, karşıtlarına ve şirketlere, attığı tweetlerle meydan okuyor. En son Kuzey Kore ile atışması ciddi boyutlara geldi ve Twitter savaş alanına döndü. Trump’ın Kuzey Kore’yi hedef alan tweetlerinden birkaçı şu şekilde:

Kim Jung-un için Küçük Roket Adam benzetmesi yaptığı tweeti;

Sosyal Medya Direktörü aracılığıyla yaptığı gövde gösterisi:

Güney Kore’ye füze üretmesi için destek verdiğini açıkladığı tweeti:

Sansasyonel ABD Başkanı Trump’ın Twitter’ı bu kadar etkin bir şekilde kullanması ise doğal olarak şirkete yansıdı. Hiç değilse bile insanlar, Trump ne dedi – kime saldırdı takip etmek için bile Twitter’a ilgi göstermeye başladı.

Hemen her gün Trump’ın attığı bir tweetle gündeme geldiğini söyleyebiliriz. Hatta öyle ki seçimleri kazanmasında en büyük etkenlerden biri olarak Twitter gösteriliyor. Hatta Trump’ın yeni Dijital Direktörü Brad Parscale, seçim kampanyalarının, başkanlığa adaylığını koymasından 1,5 yıl önce Twitter ve Facebook üzerinden başlatıldığını açıkladı. Online reklamlara 90 milyon dolarlık bir bütçe harcadığı da bilinenler arasında.

Donald Trump’ın Twitter’ı bu kadar yoğun bir şekilde kullanması, şirketin hisselerini yeniden popüler hale getirdi. Bazı zamanlarda kötü etkiler yaratsa bile Trump, Twitter’ı ayağa kaldıran ilk etkenlerden birisidir. Trump, 40 milyondan fazla takipçisi ile adeta Twitter’ın altını üstüne getiriyor. Uzmanlara göre; eğer Trump hesabını kapatırsa Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısı düşebilir ve 2 milyar dolarlık bir zarara neden olabilir!

İlginizi Çekebilir:
Twitter Hisse Senedi Alım – Satım İşlemleri

Ünlü Yönetmen Harvey Weinstein Cinsel Taciz İddiaları

Twitter birçok olaya ilk elden ev sahipliği yapmaktadır. Son günlerde ise en çok ilgi ve tepki çeken konu, 81 Oscar ödülü bulunan yönetmenin cinsel tacizde bulunduğu iddiaları oldu. 20’den fazla tanınmış kadın oyuncuya, kariyerlerinin belli dönemlerinde tacizde bulunduğu öne sürülüyor. Mağdurlar arasında ise Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Rose McGowan gibi isimler yer alıyor.

Yönetmenin Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden kovulmasına kadar varan bu konu, Twitter’ın yoğun bir şekilde kullanılmasına neden oldu. #Metoo etiketi ile Twitter’da gündem olan konu, büyük bir kitleyi ağa çekti. Bunun da etkisiyle Twitter hisse senetleri yükselişe geçti.

Alyssa Milano’nun taciz ve tecavüze uğrayan kadınları #metoo etiketine davet ettiği tweet:

İşte birkaç ünlü ismin etikete desteği:

Harvey Weinstein skandalını yorumlamak isteyen hemen herkes Twitter’a akın ederken, etkileşimin bariz bir şekilde arttığı görüldü. Özellikle ünlülerin aktif bir şekilde sosyal ağa yönelmesiyle konu insanlar için daha çekici bir hal almasına neden oldu.

Twitter Tarafından Getirilen Yeni Özelliklerin Etkisi

Bildiğiniz gibi Twitter’da en çok konuşulan konulardan birisi neden 140 karakter gibi bir sınırın olduğudur. Son zamanlarda yapılan çalışmalar ve testler sonrasında sınırında 280 karaktere kadar arttırılacağı söylendi.

Twitter, Jack Dorsey tarafından 11 yıl önce şu tweetle başlamıştı:

Bu tweetten günümüze kadar birçok değişiklik ve geliştirme yapıldı. Son olarak birçok kullanıcıyı sevindiren 280 karakter sınırı da Dorsey tarafından şu şekilde duyuruldu:

Özellikle gündemdeki olaylarla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşmak isteyen kişiler tarafından kullanılan ağ, ekonomistlerin de takıldığı bir mekan halini aldı. Hatırlayacağınız gibi sizlerle daha önce Twitter Borsa Hesapları hakkında bilgiler paylaşmıştık. Hızlı bir akışı olması nedeniyle doğrudan haber takibinin mümkün olması, belki de en büyük avantajı.

Dünya liderlerinin, politikacıların, habercilerin, ünlülerin ve bunları yakından takip eden insanların mekanı olan Twitter, şöhretine gölge düşüren birkaç olayla popülerliğini yitirmişti. Ama anlaşılan o ki; yeri geldiği zaman en çok tercih edilen ağ olma konusunda diğerlerinden daha üstün.

Yukarıda bahsettiğim ve benzeri olan nedenlerle Twitter hisseleri, 12 Ekim gününde, 21 Haziran’dan sonra en büyük yükselişini gösterdi. Şirketin Ekim ayının sonunda 3. çeyrek sonuçlarını açıklaması bekleniyor ve böylece daha fazla gerçeğin ortaya çıkacağı düşünülüyor. Ayrıca getirilecek olan yeni özellikler ile popülerliğinin önümüzdeki günlerde daha da artması söz konusu olabilir. Eğer 12 Ekim’deki yükselişini kaçırdıysanız umarız ki diğerleri konusunda daha uyanık olursunuz.

100.000 TL sanal para ile VİOP işlemlerini risk almadan öğrenmek için buraya tıklayın.



This post first appeared on Borsa Nasıl Oynanır, Nasıl Para Kazanılır?, please read the originial post: here

Share the post

Twitter Hisse Senetlerinde Gözden Kaçan Yükselişin Nedenleri

×

Subscribe to Borsa Nasıl Oynanır, Nasıl Para Kazanılır?

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×