Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Как да направим дома си да изглежда по-скъп

hometipsДомът ни, подобно на стила на обличане, трябва да отговаря на нашата същност и да ни изразява нас самите, за да се чувстваме уютно в него. Истината е, че декорирането на жилището си е цяло изкуство. Изисква предварително планиране преди цялостното обзавеждане, защото е по – трудно да се маневрира с вече закупените мебели и вещи.

Скъпо изглеждащият дом, не винаги означава дом със скъпо обзавеждане. Означава добре декориран дом. Ето някои идейки, които аз прилагам😉

 • Натурална палитра цветове

Аз виждам празният апартамент като бялото платно на художника. Всеки художник започва произведението си с базисният фон, върху който ще надбавя бъдещите щтрихи. Ето защо е практично стените да са в неутрален цвят, а гарнитурата да бъде в натурални цветове – бяло, сиво, крем, кафе. Така може по – свободно да се експериментира с цветовете при декорацията. Има хиляди съвети по тази тема. Основното правло е да има баланс -> по – тъмната стена изисква по – светла гарнитура и обратното. Декоративните цветове също трябва да се предвидят предварително, за да няма нахвърлени тук оранжево там цилкамено като в цветна градина.😛

 • ” Less Is More”

Няма нищо по отблъскващо от натруфеният с вещи дом. Когато се отпусна на креслото вкъщи вечер, искам да усещам въдуха около себе си. Ако няма достатъчно място от скриновете, шкафовете и вазите, няма да има и усещане за пространство. А това натяга.

 • Всяка стая се нуждае от фокус точка

Във всяка стая има това по – специално място, където сме наредили любимата картина, модерният часовник, античната ваза или комплектът от фамилни снимки. Мястото, което привлича погледа на влизащият в стаята е тази фокус точка.

 • Боядисайте едната стена в по – тъмен цвят

Много модерно решение, за да се раздвижи веднага интериора. Това може да бъде стената зад леглото в спалнята, или стената зад голямото канапе в хола. Много е модерно също да се боядисат стените в цялата стая, но само наполовина с по – тъмен цвят.

 • Произведения на изкуството

Една голяма картина с маслени бои е страхотен акцент в стаята. Високата антична ваза в ъгъла също изглежда много шик.

Zara Home - www.me-dilara.com

 • Съчетание на текстилите

Това са финалните щтрихи. Декоративните възглавнички, постелката на канапетата, декоративното одеало, заметнато от едната страна на канапето, килимите, завесите, каретата, поркивката на масата. Това са текстилите, с които свободно можем да експериментираме. Цветовете и материите са според идеята ни за акцент в декорацията. Именно тук се отпускам с любимите ми цветове.

 • Аксесоарите

Онова, което използваме всеки ден, е онова, което ни се набива в очите. Съчетанитето на аксесоарите е отговорна задача:) Защото отивайки на пазар, е най – лесно да се изкушим и да купим спонтанно някой шикозен аксесоар според настроението ни, макар да не си пасва с нищо вкъщи. Съчетайте в комплект аксесоарите в банята. Нека тоалетката пред огледалото да има по – малко, но по – ефектни аксесоари, като модерна рамка със снимка и ефектна кутия за бижута. Аз лично мечтая за прозрачната кутия за бижута с чекмеджета:)Много добра. Шкафът в коридора е първото нещо, което се набива на очи при влизането. Освободете го от всички дърнкулки, стауетки, вазички и детски играчки. Мястото е подоходящо за красиво огледало, една цветна ваза, комплект от рамки със снимки или другакрасива вещ. Просто, нека не бъде натруфено.

 • Огромно огледало

Обичам, обичам огледалата в стаята и начина, по който раздвижват декора. Огледалата са страхотен акцент като същевременно праят стаята да изглежда по – светла и по голяма. Едно антично огледало в хола придава именно скъпаркси вид. Голямото огледало в бароков стил, облегнато на стената в спалнята – толкова толкова модерно и красиво. Огледалото в коридора дава усещане за пространство, там където липсва. И е доста практично.

 • Правилното осветление

Грешното осветление кара домът да изглежда по – малък. Изберете висящи и прозрачни лампи, поставете акцент с осветлението върху прозиведенията на изкуството. Заредете се с красиви декоратични свещи. Много е модерно да присъстват на масата в хола или шкафа.

 • Съчетание на металите

Колкото и да обичам красотата на всички метали, внимателно подбирам тези за декорацията вкъщи. Спрях се на сребристите метали, когато купувам вази, рамки, тепсии и декоративни захарници. Отива си срахотно с белите мебели, а и се намират по – лесно аксесоари в сребристо. Внимавайте, когато омешвате металите, за да избегнете кича.

 • Дървото на мебелите

Като типична педантична зодия дева, детайлите за мен са всичко. Дори когато става въпрос, за крачетата на канапетата. Не случайно взех всичките си мебели от един и същи магазин. Просто щеше да ми вади окото несъответствието в цвета на дървото, от което са направени мебелите.

Нашият дом е нашата крепост. Това е мястото, където можем да се отпуснем след дългия стресиращ ден и да потърсим отново себе си. Ето защо, домът ни като част от нас е нещо, за което трябва да се грижим с любов, за да подържаме хармонията около себе си.😉

sign

The post Как да направим дома си да изглежда по-скъп appeared first on ME - DILARA.This post first appeared on Me-Dilara, please read the originial post: here

Share the post

Как да направим дома си да изглежда по-скъп

×

Subscribe to Me-dilara

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×