Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

7 sfaturi pentru a ajuta copiii să se îmbrace singuri

Abilitatea copilului de a se imbraca singur, îi oferă acestuia o senzație de independență, consolidându-i încrederea de sine și sentimentul de a fi capabil să facă lucruri pe cont propriu. Iată aici câteva modalități practice pentru a-i ajuta pe cei mici sa se imbrace singur.

1. Transformă această activitate într-o experiență plină de veselie

Să te îmbraci poate părea o activitate zilnică monotonă, iar micuții nu sunt tocmai încântați de monotonie. Transformă această sarcină zilnică într-un joc distractiv și interesant. Pune melodia preferată și transformă totul într-o provocare distractivă sau poți chiar să transformi totul într-o competiție.

2. Arata-le cum se face

Prin exemplul personal, arătându-le cum să se îmbrace și să se dezbrace, le oferi celor mici o modalitate excelentă de a învăța această abilitate. Copii sunt mari învățăcei vizuali, vizualizarea modului în care altcineva se îmbracă este esențială pentru a-i ajuta să învețe să o facă singuri.

3. Nu-i grăbi

Învățarea unei abilități noi necesită timp asa ca e crucial să le acorzi suficient timp. Exercitarea presiunii asupra copilului poate avea un impact emoțional negativ și poate duce la momente tensionate.

5. Încurajează-i să devină independenți

Pentru cei mici, nasturii, fermoarele sau capsele pot fi dificil de manevrat. Este tentant să sară în ajutor, mai ales când timpul te presează. Încurajează-i să încerce pe cont propriu și spune-le că ești alături în caz de nevoie, dar evită să intervii imediat. Transformă acest moment într-un efort comun. În loc să-i închizi compet fermoarul, ridica-l puțin si lasa-l pe el sa o faca pana la final.

6. Învăță-i să identifice fața și spatele hainelor

E inevitabil ca uneori copilul tău să își pună hainele pe dos. Învață-i cum să distingă fața și spatele bluzelor și pantalonilor căutând eticheta, observând nasturii sau identificând buzunarele.

7. Limitează distragerea atenției

Este o idee bună să elimini orice distragere a atentiei atunci când copilul tău trebuie să se îmbrace. Oprește televizorul sau tableta în timp ce parcurgeți etapele necesare și evită conversațiile care nu sunt legate de această sarcină.

Aceasta etapa este un moment semnificativ în parcursul său de creștere si implică multă răbdare și o practică constantă din partea ta. Fiecare pas înainte și fiecare moment de încurajare contribuie la formarea unui viitor independent și la dezvoltarea încrederi în propriile abilități.

Articolul 7 sfaturi pentru a ajuta copiii să se îmbrace singuri apare prima dată în Mon Petit.This post first appeared on Blog Monpetit.ro, please read the originial post: here

Share the post

7 sfaturi pentru a ajuta copiii să se îmbrace singuri

×

Subscribe to Blog Monpetit.ro

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×