Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Waarom je beter niet kunt bankhangen op je vrije dag

Het is natuurlijk erg verleidelijk om na een drukke werkweek in het weekend een 'bankhangdag' in te lassen.  Je trekt je joggingpak aan, kruipt op de bank en kijkt je favoriete serie. Even relaxen denk je, toch blijkt dat je meer ontspant als je juist iets onderneemt. Althans, als de neuropsycholoog Erik Scherder mogen geloven.

Wie een actief leven leidt heeft volgens hem een gezonder brein dan iemand die vrije dagen luierend op de bank doorbrengt. Door je hersenen elke dag aan het werk te zetten stimuleer je ze nieuwe verbindingen te maken. Lig je hersendood op de bank dan kun je zelfs zenuwcellen verliezen. 

Leid jij een rustig leven? dan moet je daar volgens Erik dus iets aan veranderen. Een stressvol leven is natuurlijk ook weer niet gezond voor je brein. Heb je een vrije dag in het vooruitzicht? Zorg dan dat je die dag vooral in beweging bent. Ga een lange wandeling maken, fietstocht of ga lekker zwemmen. Een inspannende sport mag ook natuurlijk.

Wil je het echt goed doen dan moet je volgens Erik elke dag aaneengesloten sporten. Dat kan ook fietsen of lopen zijn, maar dus niet verdeeld over de dag. Ook heeft het volgens hem geen zin om je één dag volledig suf te sporten en dit dan met de volgende dag te compenseren.

Wees gerust, je hoeft je 'bankhangmomentje' niet helemaal in te wisselen, zolang je maar een actieve dag hebt gehad. Zie het als een soort beloning.

Bron: ADThis post first appeared on Stars Insider, please read the originial post: here

Share the post

Waarom je beter niet kunt bankhangen op je vrije dag

×

Subscribe to Stars Insider

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×