Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Herrmode 2021 – modetrender vår och sommar som du måste känna till!

Herrmodet fortsätter att genomgå stora förändringar och när det gäller herrmode 2021 vår och sommar så har det hänt mycket sen bara ett år tillbaka. En pandemi slog till (Corona) och 2020 var året då en del modehus helt hoppade över sina modevisningar medans andra skapade digitala modevisningar för deras kollektioner för 2021 (SS21.)

Pandemin påverkade inte bara modevisningar utan även kollektioner och hur olika modehus och deras chefsdesigners kände och tänkte kring hur deras kläder för 2021 skulle se ut.

En del modetrender som kommit fram de senaste åren har vuxit sig större medans andra långsamt börjar fasas ut.

Herrmode fortsätter sin verkligt experimentella resa som påbörjades ett par år sedan och är nu galnare, roligare, snyggare och mer experimentellt än någonsin.

Det finns en hel del helt nya stilar och modetrender samt trender som efter årtionden har hittat tillbaka i nya skepnader.

Baserat på de trender vi sett inom herrmode 2021 så kommer det vara ett spännande och roligt år med en blandning av helt nya trender och gamla som kommit tillbaka.

Unisex fortsätter växa och gränserna mellan manligt och kvinnligt har till 2021 suddats ut ännu mer. Både neon och pastell är trender från 2020 som fortsätter in i 2021.

Olika inslag av vintage är på ingång där bland annat Gucci hämtat inspiration från 70 och 80-talet. Vi ser även en explosion av stilar från årtionden tillbaka och vida byxor samt stora bylsiga plagg i alla former och typer är på väg tillbaka.

2021 fortsätter i samma anda som 2020: att man ska våga experimentera och våga sticka ut!

Här går vi igenom några av de mest tydliga modetrenderna inom herrmode för vår och sommar 2021.

Vida byxor är inne.

Det råder ingen tvekan om att vida byxor är trendiga och ett måste för 2021. De flesta modehus visade upp olika vida byxor med sina unika detaljer och snitt.

Vida byxor är en het trend för vår och sommar och en av de roligaste trenderna vi sett på flera år.

Vad du ska tänka på:

Välj vida och framförallt bekväma byxor. Oavsett om det är kostymbyxor, cargobyxor eller mjukisbyxor så är det helrätt att välja det största som finns.

Från vänster till höger:
Från de stilrena och vida kostymbyxorna från Lanvin till mer avslappnade och bylsiga vida byxor från Emporio Armani och riktigt vida byxor från A-COLD-WALL. Det ska vara avslappnat och snyggt, oavsett om det är kostymbyxor, jeans, shorts, cargobyxor eller mjukisbyxor.

Vintageinspirerade plagg med fokus på 70- och 80-talet.

Även om det mest är Gucci och deras modegeni Alessandro Michele som drivit denna trend så ser vi flera andra prominenta modehus som tagit fram många plagg och outfits som är vintageinspirerade. Det här är en trend med fokus på 70-talet och tidigt 80-tal.

Vad du ska tänka på:

Tänk gärna hela outfits som går i vintagestil. Det blir absolut snyggast om du har en hel outfit i vintagestil jämfört med ett enstaka plagg som då kan ”krocka” med andra mer moderna plagg.

Från vänster till höger:

 • Hela outfiten från Lanvin fullkomligt skriker 70-tal med skjortan och de vida byxorna.
 • Gucci’s kollektion var packad med herrkläder och accessoarer som är som tagna från 70-talet
 • Louis Vuitton SS21 kollektion flörtade ordentligt med 80-talet med b.la. sina breda jackor och neonfärgade plagg. Notera de klassiska smala och avlånga solglasögonen som var inne på 80-talet.

Inslag av funktionskläder och utility är inne.

Herrmodet såg redan 2019 många inslag av funktionskläder och det exploderade under 2020 då allt från t-shirts till byxor och jackor skulle ha fickor och funktionalitet. Gärna många fickor.

Denna trend fortsätter för vår och sommar 2021 och det är återigen stort fokus på fickor. Ju större desto bättre och gärna plagg med inslag av flera fickor. För byxor ser vi även inslag av t.ex. knäskydd och benfickor med lock där modehusen helt klart hittat inspiration från arbetsbyxor.

Vad du ska tänka på:

Tänk fickor och funktionella detaljer i både byxor, jackor, t-shirts och tröjor. Välj gärna plagg med stora fickor. Cargobyxor är precis som de senaste åren ett hett plagg, men i år får det gärna vara fler än bara 1-2 fickor.

Från vänster till höger:

 • Ermenegildo Zegna presenterade en rad olika coola outfits med byxor som hade allt från 6-12 fickor. Älskar du cargobyxor med fickor kommer du älska 2021 då cargobyxor med extra fickor är mer inne än någonsin.
 • Blå outfit inspirerad av en arbetsoverall från Louis Vuitton. Notera neonfärgerna som även de är en trend för 2021.
 • Dior visade upp en rad episka outfits som helt klart tagit inspiration från funktions och arbetskläder och det här är en av deras coola jackor med extra stora fickor.

Trenchcoat är ett måste.

En trenchcoat är ett klassiskt plagg och en stapel i en mans basgarderob. Mer om det kan du läsa i vår guide: basgarderob herr

Nu mer än någonsin är en snygg trenchcoat ett måste i garderoben och den får gärna vara allt annat än traditionell. Tänk modell färgglad, större och med annorlunda detaljer än en traditionell trenchcoat. Många modehus visade deras versioner av hur en snygg trenchcoat ska se ut 2021 och det är allt från stilrena och minimalistiska trenchcoats till stora och färgglada trenchcoats.

Vad du ska tänka på:

En trenchcoat ska under 2021 både se annorlunda ut och användas på ett lite ”otraditionellt” sätt. Kombinera gärna din trenchcoat med plagg du annars inte skulle använda i samma outfit. Det ska vara snyggt, kul och annorlunda.

Från vänster till höger:

 • Louis Vuitton visade upp flera olika slags trenchcoats, både lite mer stilrena (med mer moderna detaljer) som denna svarta och andra modeller i andra stilar.
 • En av Diors trenchcoats som är mer minimalistisk och stilren. Snyggt tycker vi och definitivt ett måste för en stilmedveten och trendig man.
 • A-COLD-WALL med sin otroligt snygga trenchcoat som hade en rad olika fina detaljer.

Skjortor. Som står ut från mängden.

En snygg herrskjorta är ett klassiskt plagg och en stapel i garderoben. Den klassiska herrskjortan är dock inte i fokus i år.

2021 är det snygga herrskjortor som står ut från mängden som gäller. Det ska gärna vara roligt och lekfullt på ett snyggt sätt!

Vad du ska tänka på:

Tänk gärna stort eller färgglatt eller mönstrat. Tänk inte stilrent och minimalistiskt. Din skjorta ska gärna vara pricken över i:et i din outfit och ska då på något sätt sticka ut!

Från vänster till höger:

 • En over-size skjorta från Valentino med plissering som kombinerats med shorts i en somrig outfit.
 • En blommönstrad skjorta över en randig tröja i kombination med ett par shorts med stora fickor från Dior.
 • En somrig outfit från Dolce & Gabbana som består av en snygg herrskjorta med coolt tryck och mönster med halvlånga ärmar och matchande korta byxor.

Rutiga kläder? Ja tack.

Rutigt är trendigt och i år är det inne med rutiga kläder och accessoarer!

Men det är allt annat än traditionella rutmönster som gäller och det är allt från schackrutigt till osymmetriska rutiga mönster som är inne.

Vad du ska tänka på:

Våga välj både rutiga herrkläder och accessoarer i år. Och hittar du rutmönster som är jämna eller annorlunda så blir det bara roligare och mer intressant! Och lyckas du hitta matchande accessoar så ska du förstås köpa båda. Matcha gärna en rutig väska med ett rutigt plagg eller en hel outfit som består av rutiga kläder.

Från vänster till höger:

 • En hel outfit från Louis Vuitton i rutmönster med solglasögon som är inspirerade från 80-talet.
 • En hel rutig outfit från Issey Miyake i ett ojämnt och assymetrisk rutmönster.
 • En snygg rutig kavaj med matchande vida rutiga byxor från Emporio Armani.

Randiga kläder.

Randiga kläder är hetare än någonsin och precis som med det rutiga modet så är det olika slags ränder och stilar som gäller.

Vad du ska tänka på:

Det här är en enkel modetrend som du lätt kan väva in i din garderob genom att köpa en snygg somrig randig t-shirt eller randig tröja. Ett par snygga byxor med vertikala ränder är klockrent i år och lyckas du hitta en snygg randig kostym så är du i hamn. Extra stilpoäng om du lyckas hitta en randig väska som går i samma färger som en randig tröja, t-shirt eller jacka.

Från vänster till höger:

 • En snygg randig kostym med randig skjorta från etro.
 • Fina randiga byxor från Dior.
 • En randig tröja från Alexander Mcqueen i en riktigt somrig outfit!

Pastell kläder fortsätter att vara trendiga.

Denna modetrend som kom starkt under 2020 fortsätter att vara trendigt även i år och det är accessoarer och kläder i pastellfärg som gäller även i år.

Vad du ska tänka på:

Kläder i pastellfärg är en enkel trend att ta åt sig. Sikta på plagg och accessoarer i mjuka och matta nyanser av ljusblå, ljusgrönt, lila, ljusgul, rosa m.fl. Pastellfärgade kläder är supersnyggt året runt, men är klockrena till vår och sommar när det där ljusa verkligen kommer till sin rätta. PAstell är trendigt genom allt inom herrkläder och accessoarer. Från väskor till t-shirts och kostymer. Världens enklaste sommaroutfit i pastell: Matcha en pastellfärgad t-shirt med ett par vita shorts och ett par vita sneakers för en snygg och stilren samt trendig outfit!

Från vänster till höger:

 • Pastellfärgade shorts och midjeväska från MSGM.
 • Kläder i pastell från Issey Miyake.
 • En snygg outfit i pastell från 1017 ALYX 9SM

Neon kläder fortsätter också att vara trendiga.

Neon har nu varit en stark modetrend i ett par år och neon kläder fortsätter att vara en trend även under 2021. Denna modetrend från 1980-talet fortsätter att sätta sina spår i kollektioner från många av de största modehusen i världen och man bör ha åtminstone ett par olika plagg i neon i sin garderob i år!

Vad du ska tänka på:

För neon, tänk extremt starka versioner av färger som blå, grön, röd, lila och gul. Vill du gå all in i denna trend så kan du rocka en hel outfit som går i olika neonfärger. Vill du blanda in neon i en outfit på ett lite mer diskret men kul och snyggt sätt så kan du blanda neon med mer neutrala basfärger som svart, vit och grå. Ett exempel är om du matchar en neonfärgad t-shirt (valfri färg) med t.ex. svarta jeans och en svart kavaj. Då skapar plagget i neon kontrast mot det mörka utan att det blir för mycket.

Från vänster till höger:

 • Skjortjacka i neon från Issey Miyake.
 • Outfit i neon från Louis Vuitton.
 • Overall i neon inspirerad av utility (arbetskläder) från Dior.

Lager på lager är helrätt.

Lager på lager-metoden är något som egentligen är tidlöst och klassiskt inom herrmode, men i år är lager på lager helrätt. Även under vår och sommar.

Vad du ska tänka på:

Lager på lager betyder helt enkelt att du använder plagg på plagg. Det kan vara en tröja över en t-shirt och en kavaj på det. Det finns många kombinationer med tänk helt enkelt att du ska ta minst 2 (gärna 3 plagg) i lager på lager för att få till en outfit med denna trend.

Från vänster till höger:

 • En sommarkostym från Tom Ford i en outfit som går i lager i lager med ett linne som har en djurmönstrad skjorta över sig och en kavaj på det.
 • En outfit med lager på lager från Dior där en skjorta används över en randig tröja.
 • En av vårens och sommarens snyggaste outfits som kommer från Dolce & Gabbana är denna där det är lager på lager som gäller med ett vitt linne som har en kavaj över sig och en snygg skjortjacka över allt. En snygg outfit som är helrätt i år!

Kostymer. Moderna trendiga kostymer.

Kostym ska det vara. Men inte de klassiska och mer stilrena kostymerna utan moderna kostymer à la 2021 som gärna får vara modell större med moderna inslag. Vi pratar oversize när det gäller både kavaj och kostymbyxor och dina dressade byxor får gärna vara vida (se trenden om vida byxor ovan.) 2021 är en kostym inte något du bara bär till mer formella tillfällen och situationer utan något som du kan ha som en avslappnad outfit till vilket tillfälle som helst. Till baren, när du ska ut och äta hamburgare och till och med till stranden. 2021 är kostymen klockren till det mesta.

Vad du ska tänka på:

Ledigt är snyggt. Gärna en oversize kostym eller modell större. När det gäller byxorna så vet du vid det här laget hur de ska vara… Vida.

Från vänster till höger:

 • En somrig outfit med en oversize kostym med riktigt vida kostymbyxor.
 • En stilren outfit från Prada med en kavaj i modern stil.
 • Emporio Armani fortsätter att imponera och det här är en riktigt snygg kostym i en ledig stil med vida byxor förstås.

En vit outfit är en snygg outfit.

Vi har alltid älskat helvita outfits och i år är en helt vit outfit helrätt! 2021 är en vit outfit en snygg outfit för män! I vår och sommar är vita kläder i en vit outfit snyggt och rätt.

Vad du ska tänka på:

Det här är en modetrend som är enkel att få till. Sikta på att det mesta i din outfit ska vara vit. Gärna vit, men du kan förstås använda dig utav variationer på vitt, som naturvit.

Från vänster till höger:

 • En snygg vit sommaroutfit från Tom Ford. Till och med klockan och sandalerna är vita.
 • En sportig vit sommaroutfit från Prada.
 • Läcker vit outfit från Alexander Mcqueen med en dubbelknäppt vit kavaj med snygga svarta detaljer, vita kostymbyxor, vit skjorta med vit slips och rejäla vita kängor. Det här är en av sommarens snyggaste vita outfits för män.

Dubbelknäppt kavaj är trendigt.

Dubbelknäppt är snyggt och vi har alltid rekommenderat män att åtminstone ha en dubbelknäppt kavaj i deras garderob. Det är något otroligt speciellt och snyggt över en dubbelknäppt kavaj och man sticker definitivt ut i mängden på ett bra sätt med en dubbelknäppt kavaj. 2021 är året då du gärna ska bära en dubbelknäppt kavaj. I år finns det otroligt mycket snygga dubbelknäppta kavajer att hitta från de flesta prominenta modehus och de flesta är i mer moderna stilar som passar perfekt i en avslappnad outfit!

Vad du ska tänka på:

Prova något nytt. Köp inte en traditionell och klassisk dubbelknäppt kavaj. Prova istället en modern version som passar bättre i en avslappnad outfit.

Från vänster till höger:

 • En av våra absoluta favoriter för vår och sommar 2021 är denna dubbelknäppta kavajen från Dsquared2 som är modern, snygg och episkt cool. Kan du hitta den så kommer du definitivt att sticka ut i mängden på ett snyggt sätt! Matcha med ett par svarta kostymbyxor eller ett par svarta jeans för en snygg outfit!
 • En dubbelknäppt kavaj i skinn från Alexander Mcqueen.
 • En modern, snygg och trendig dubbelknäppt kavaj från Alexander Mcqueen med matchande byxor.

En bomberjacka är ett absolut måste.

En snygg bomberjacka är med i våra rekommendationer för en mans basgarderob och bomberjackan fortsätter att vara en trendigt plagg som är ett absolut måste i år. En snygg bomberjacka kan ligga till grund för så många olika snygga outfits och är du kille så ska du åtminstone ha en bomberjacka i din basgarderob. Gärna två.. Eller fler.

Vad du ska tänka på:

En Alpha Industries bomberjacka är aldrig fel och kan utgöra grunden i din samling av bomberjackor. Prova gärna bomberjackor i nya moderna modeller! Och köp gärna en bomberjacka i en färg som inte är svart, grön eller marinblå (de klassiska färgerna för bomberjackor.)

Från vänster till höger:

 • En läcker bomberjacka i en snygg sommaroutfit från Tom Ford.
 • En av våra favoriter för 2021 från Alexander Mcqueen.
 • Belstaff gör mycket snygga herrkläder. B.la denna fina bomberjacka. Är du ute efter en cool och snygg bomberjacka som du kan ha länge så måste du kolla in utbudet från Belstaff!


This post first appeared on Perfecto - Herrmode, Herrkläder Och Stil För Män!, please read the originial post: here

Share the post

Herrmode 2021 – modetrender vår och sommar som du måste känna till!

×

Subscribe to Perfecto - Herrmode, Herrkläder Och Stil För Män!

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×