Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

8 módja annak, hogy felkészülj az iskolára

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy mindannyiunk számára egy nagy nyűg felkészülni az új tanévre és visszaszokni az iskolába. Mivel mindenképp szerettem volna egy ‘Back to School’ bejegyzést a blogra, ma összegyűjtöttem pár olyan hasznos dolgot, ami segíthet nektek abban, hogy sikeresen induljon az új tanév. 

giphy6

Elsősorban nagyon fontos, Hogy felkészítsd a tested a koránkelésre, reggelizésre, és még sok olyan dologra, ami iskolaidőben a napi rutinod része. Szerintem sokat segíthet a fokozatosság, például a megszokott időnél (amikor kelni szoktál) próbálj meg csak fél órával előbb felkelni, és napról-napra korábbra állítani az ébresztőt, így nem éri a tested olyan hirtelen sokk, illetve te is könnyeben fogsz ébredni.

A délutánjaidat szánd arra, hogy leülj és végiggondold mi az, ami az előző tanévben történt, esetleg mik azok a dogok, amikben javulnod kell. Könnyebben átláthatod ezeket, ha leírod egy jegyzetfüzetbe.

Maradjunk az írásnál és jegyzetelésnél. Fontos, hogy tűzz ki célokat! Hatékonyabban teljesítheted majd őket, ha ezeket papírra veted, hiszen tudod… “A szó elszáll, az írás megmarad.” Ahhoz pedig, hogy motivált maradj, gyűjts inspiráló idézeteket a célok mellé!

Alkosd meg a tökéletes és ideális időbeosztást, ami vonatkozhat a teljes napodra vagy például egy olyan kisebb szegmensére, mint a tanulás. Törekedj arra, hogy ezt betartsd, így sokkal hamarabb végzel majd a feladataiddal és a tanulnivalókkal.

Rengeteg ötlet és finomabbnál finomabb recept van a neten különböző reggelikre és ebédekre. Ha szeretsz ilyesmivel foglalkozni, akkor tölts egy kis időt azzal, hogy összeállítod a ‘heti menü’-det.

giphy4

Fontos, hogy ne csak a mentális, hanem a fizikai fittségeden is dolgozz mielőtt elkezdőik az iskola! Nyáron hajlamosak vagyunk az ellustulásra, ezért fel kell készíteni a testünket a rendszeres mozgásra és sportolásra.

Vásárolj be a tanévre! Azt hiszem, ezt a részét mindenki szereti az iskolakezdésnek. 🙂 Egy szép füzet, egy cuki toll feldobja majd a mindennapjaidat. Shopping során, pedig ne csak a tanszerekre gondolj, hanem snakekre vagy olyan apró és hasznos dolgokra, mint például: kézfertőtlenítő, hajgumi, fésű stb…

Több blogbejegyzésben is hangsúlyoztam már talán, hogy mennyire sokat számít, ha valakinek nem csak a fejében és gondolataiban, de a környezetében is rend és tisztaság van. Rakj rendet a szobádban, szortírozd ki azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükséged!

giphy5

Ha tetszett a poszt dobj egy lájkot! Kommentben vagy üzenetben pedig várom a kérdéseiteket, kéréseiteket és véleményeteket! Illetve kövesd a blog Instagram oldalát a további tartalmakért! 😉

Legyen szép hétvégétek és sikeres tanévkezdést mindenkinek! 💕

– Réka This post first appeared on Blog In Progress, please read the originial post: here

Share the post

8 módja annak, hogy felkészülj az iskolára

×

Subscribe to Blog In Progress

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×