Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bullet Journal alapok

Te is kitépett fecnikre, post-itekre vagy esetleg a kezedre írod fel a napi tennivalókat? Gyakran elfelejted a dolgokat vagy csak túl sok mindent kéne észben tartanod? Esetleg imádod a határidőnaplókat, de túl snassznak tartod őket? Akkor azt hiszem meg kell hogy ismertesselek a Bullet Journal-al!

Mi is az a Bullet Journal pontosan? Egy füzet? Egy határidőnapló? Egy rendszer? Azt hiszem a legjobban úgy lehetne megfogalmazni, hogy egy DIY napló- és/ vagy határidőnapló-rendszer, ami végtelenül egyszerű és nagyon praktikus. És ha jól használjátok megváltoztatja majd az életeteket! Szerencsére nem kell hozzá kalligráfiai tehetség vagy művészi véna. Rá kellet jönnöm, hogy a Bullet Journal-őrületnek a művészkedés csak egy nagyon pici rész az egészhez képest, a legtöbbeket nem is érdekli. (Remek inspirációkra lelhetünk az Instagram-on vagy Pinterest-en, de én úgy vettem észre néha ezek a képek csak lerombolják az önbizalmamat.)

Először is döntsétek el, mire szeretnétek használni a füzetet. Miután ezt sikerült, vegyetek elő egy üres füzetet és a kedvenc íróeszközötöket. Kezdődhet is az alkotás, rendszerezés, tervezés! A BuJo egy kíváló rendszer arra, hogy összegezzétek a múltat, rendszerezzétek a jelent és megtervezzétek a jövőt. Amit érdemes tartalmaznia: jelmagyarázat, tartalomjegyzék, Future Log, Monthly Log és a napi bontás. Hogy miért is hasznos ez a sok “munka” a BuJo-val? A határidőnaplóval eltöltött idő egy kicsit lelassít, egy kicsit kivon a rohanásból, megnyugtat.

Azonban bármennyire is vonzó a Bullet Journal csak akkor könnyíti meg az életünket, ha használjuk is. Sajnos én jártam úgy 1-2 oldallal, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem vezetem őket, csak pazarlásnak érzem, de hibáiból tanul az ember…

Ti vezettek BuJo-t? Esetleg szemezgettetek már vele? Tapasztalataitok, véleményeteket illetve kérdéseiteket írjátok meg kommentben vagy üzenetben! Ha pedig tetszett ez a blogbejegyzés kérlek dobj egy lájkot, kövessd a blogom és a többi social media felületem! 

 instagram 

contact/ business: [email protected]This post first appeared on Blog In Progress, please read the originial post: here

Share the post

Bullet Journal alapok

×

Subscribe to Blog In Progress

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×