Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Čitanjem protiv stresa

Čitanjem Protiv Stresa

U današnje vrijeme Stresa, tjeskobe i depresije svi razmišljamo o magičnom rješenju za naše tegobe i poteškoće. Koji je najbolji način za osloboditi se svega toga?
Umjesto da posežemo za lijekovima, najbolji način za riješiti se stresa je čitanje. Čitanje povećava povezanost funkcija u mozgu te poboljšava funkcioniranje mozga. Od malena nas uče da čitanjem potičemo maštu, razvijamo kreativnost i uplovljavamo u razne likove i stavljamo se na njihova mjesta.
Ako želimo otići na putovanje oko svijeta, dovoljno je kupiti ili posuditi knjigu o putovanju te se prepustiti ideji. Čitanje opušta i smanjuje tjeskobu, a razlog tomu je što dok čitamo naš mozak povezuje informacije koje čitamo s osjećajima koje stvara pročitano. Tako sve više počinjemo razmišljati o onome o čemu čitamo, a manje o svojim problemima, brigama i tjeskobama.
Čitanje omogućava da probleme života sagledamo iz drugog ugla i sasvim drugačije reagiramo u određenim situacijama. Povezivanjem s likom i situacijom u knjizi učimo se suosjećanju, žrtvi, trpljenju i rješavanju problema i situacija.

Romani su najbolji za vrijeme kada se borimo sa životnim poteškoćama, stresom na poslu i u privatnom životu. Znanstvena fantastika dobro će vam doći kada se želite opustiti od teškoća na poslu ili od dosadne rutine i svakodnevice. Ljubavni romani idealni su za opuštanje duha i tijela te za ubijanje dosade. Drame će nam dati drugi pogled na život općenito i pomoći razriješiti sukobe koje imamo u svom privatnom životu.
Čitanje ne obuhvaća samo knjige, iako se na njih najčešće misli, No, stresa ćemo se osloboditi i čitanjem članaka o modi, ljepoti i ljubavnim savjetima. Možete čitati i stripove te poeziju. Kod stresa treba izbjegavati čitanje novinskih članaka vezanih uz politiku, crnu hroniku i sport.
Izbor je na vama. Izaberite ono što vam najviše odgovara i riješite se stresa. Čak i čitanje ovog članka vam je pomoglo umanjiti stres ili barem dalo ideju kako da ga se riješite. Zato prigrlite čitanje i riješite se stresa bez upotrebe lijekova ili posezanjem za čašicom alkohola.
BHZdravlje

The post Čitanjem Protiv Stresa appeared first on MukMag.Com.This post first appeared on MukMag.Com | Magazin Urbane Kulture, please read the originial post: here

Share the post

Čitanjem protiv stresa

×

Subscribe to Mukmag.com | Magazin Urbane Kulture

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×