Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Prodaja iPhonea pada, a Galaxyja raste

Snažna Prodaja Pametnih Telefona, posebice Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge modela, pomogla je Samsungu da ostvari najbolji kvartalni rezultat u posljednje dvije godine.
Dobit te južnokorejske tvrtke u drugom je ovogodišnjem tromjesečju porasla 18 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 7,17 milijardi dolara. Operativna dobit odjela za proizvodnju mobitela skočila je pritom 27 posto, što se ponajviše zahvaljuje dobroj prodaji modela Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge modela.
Samsung očekuje dobru potražnju za svojim modelima pametnih telefona i tableta i u drugoj polovici godine. Međutim, očekuje i zaoštravanje tržišne utakmice nakon što konkurentske kompanije izbace nove mobilne uređaje.
Samsungov rezultat u potpunosti je drugačiji od rezultata konkurentskog Applea, koji je ovoga tjedna izvijestio o 15-postotnom padu prodaje iPhonea u drugom tromjesečju na godišnjoj razini. Apple očekuje pad prodaje i u tekućem kvartalu, prenosi Hina.
Vezano uz druge proizvodne odjele Samsunga, kompanija za drugo polugodište predviđa pad potražnje za TV uređajima, navodeći kao razlog slabiju potražnju u Europi i usporeni ekonomski oporavak njima važnijih tržišta.
S druge strane, ističu da očekuju rast prihoda i zarade u odjelima proizvodnje hladnjaka, veš mašina i klima uređaja.
Fokus.ba

The post Prodaja Iphonea pada, a Galaxyja Raste appeared first on MukMag.Com.This post first appeared on MukMag.Com | Magazin Urbane Kulture, please read the originial post: here

Share the post

Prodaja iPhonea pada, a Galaxyja raste

×

Subscribe to Mukmag.com | Magazin Urbane Kulture

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×