Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

OD ČEGA SU ŽIVJELI DOK NISU POSTALI ZVIJEZDE: Poznati glumci iz BiH i Hrvatske počeli su kao grobari, konobari, ulični prodavači…

Poznata tv lica prve novce zaradili su kao prodavači, čistači, konobari ili glumci, no neki su se bavili ne baš uobičajenim poslom

Glumac Enis Bešlagić sa 16 godina je pobjegao od rata iz rodnog Tešnja tetki u Njemačku. Odmah se zaposlio u tvrtki za čišćenje, a nakon tri mjeseca ribanja ureda počeo je raditi na groblju u Münchenu.

Radio je kako ne bi bio na socijalnoj pomoći, a tamo je naučio puno o životu. Od zarađenog novca kupovao je ono što si u djetinjstvu koje je prekinuo rat nije mogao priuštiti.

Tako bi na benzinskoj znao kupiti 25 čokoladica. Da je pristao na promaknuće, možda ga nikad ne bi gledali u brojnim filmovima i serijama.

Još jedan naš poznati pjevač počeo je ‘karijeru’ na sprovodima. Krunoslav Kićo Slabinac morao je početi raditi još kao osnovnoškolac jer očeva plaća nije bila dovoljna da prehrani pet članova obitelji. Zarađivao je kao ministrant na sprovodima. Kao dječak je imao dosta smisla za biznis. Stric mu je poklonio projektor i nekoliko rola filmova,a Kićo je od toga napravio pravo malo kino u svom dvorištu i naplaćivao ulaznice za to.

U limenoj glazbi na sprovodima, prve novce zaradio je velikan hrvatske glazbe, pokojni Arsen Dedić, ali i pjevačica Colonije Indira Levak.

Glazbenica Nina Badrić je već s devet godina pjevala u Zvjezidicama, no prvi je novac zaradila kao prodavačica u butiku, baš kao i Vlatka Pokos.

Glumac Tarik Filipović prve je novce zaradio kao konobar i kolporter. Htio je, kaže, zaraditi za ljetovanje, iako mu je tata htio platiti.

Glumac i voditelj prvu je plaću dobio s nepunih 17 godina. Radio je kao konobar u stričevu kafiću u rodnoj Zenici, a zbog dobrih napojnica, imao je za tri tjedna na moru.

– Bome sam se ja naradio prije nego što sam stao na pozornicu – priznao je svojedobno Tarik.

Borisu Mirkoviću prvi honorar su potrošili roditelji, kao i njegovom bratu Mariju. I ne samo prvi. Obojica su od malih nogu glumili u ZKM-ovim predstavama i dobivali za to novac, a još bolje honorare dobivali su za uloge i statiranje u serijama i filmovima.
Opernoj primadoni Ivanki Boljkovac, je kao srednjoškolka zarađivala čisteći diskoteke s majkom, a slično je počela i voditeljica Daniela Trbović. Nakon trećeg razreda srednje škole zaposlila se kao čistačica u turističkoj agenciji u Karlovcu.

– Dizala sam se u pola šest i radila sve što je trebalo. Čistila sam urede i zahode, kuhala kave, nosila račune u banku – prisjetila se Daniela. Radila je mjesec dana, pa otišla na trotjedno ljetovanje s dečkom.

The post OD ČEGA SU ŽIVJELI DOK NISU POSTALI ZVIJEZDE: Poznati glumci iz BiH i Hrvatske počeli su kao grobari, konobari, ulični prodavači… appeared first on MukMag.This post first appeared on MukMag.Com | Magazin Urbane Kulture, please read the originial post: here

Share the post

OD ČEGA SU ŽIVJELI DOK NISU POSTALI ZVIJEZDE: Poznati glumci iz BiH i Hrvatske počeli su kao grobari, konobari, ulični prodavači…

×

Subscribe to Mukmag.com | Magazin Urbane Kulture

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×