Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Film sa Balkana u kojem NEMA NI JEDNE JEDINE psovke!?

Filmovi sa prostora Balkana su poznati po tome da jednostavno ne mogu proći bez psovke.

Možda i niste obraćali pažnju na to, ali u filmu ‘Lajanje na zvezde’, u režiji Zdravke Šotre, nema ni jedne jedine psovke. Radnja filma se odvija u malom gradu u provinciji 1963. godine. Glavni likovi ove duhovite priče su nastavnici i učenici jedne provincijske gimnazije i odjeljenja IV-2.

Njihovi svakodnevni doživljaji su prepoznatljivi i bliski svakom ko ima imalo predstave o srednjoškolskom životu. Glavni lik Mihailo Knežević se inteligencijom, duhom i znanjem odvaja od ostalih učenika, pa čak i profesora.

Njegov problem nije školsko znanje, već djevojka iz razreda koju uporno pokušava osvojiti. Glavni suparnik mu je brat, momak koji zna da zaradi pare, te mu škola nije potrebna. Tu je i učenik kojeg profesor fizičkog trenira za bokserskog šampiona, sve dok se sa jednog meča ne vrati modar i podvijenog repa. Jedan od učenika je ‘zlatno dete’ za profesore, ali ulizica za druge učenike. Najviše je onih koji slabo znanje pokušavaju da nadomjeste jnizom trikova i dosjetki.

The post Film sa Balkana u kojem NEMA NI JEDNE JEDINE psovke!? appeared first on MukMag.This post first appeared on MukMag.Com | Magazin Urbane Kulture, please read the originial post: here

Share the post

Film sa Balkana u kojem NEMA NI JEDNE JEDINE psovke!?

×

Subscribe to Mukmag.com | Magazin Urbane Kulture

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×