Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Crearea de materiale video – o afacere profitabila la domiciliu

Tags: tamara fost

Cu o camera digitala si un computer, aproape oricine poate deveni in ziua de materialele video - afaceri profitabile la domiciliuazi un producator de filme (sau hai sa le spunem materiale video).

Insa nu oricine stie cum sa-si transforme creatiile, astfel obtinute, in bani.

O mamica din Statele Unite, pe numele ei Tamara Carlisle, a descoperit raspunsul la aceasta intrebare.

Iata mai jos povestea ei de succes si cum si-a construit singura o afacere la domiciliu, in acelasi timp profitabila si plina de recompense sufletesti.

tamara carlisleTamara avea deja o experienta in domeniul filmelor, lucrand initial ca producator de filme comerciale si mai ales de reclame.

Asa cum fac foarte multi dintre cei care decid sa inceapa o afacere pe cont propriu, Tamara s-a decis sa-si lanseze un business tot in domeniul in care se pricepea cel mai bine, acela al materialelor video.

Asa a devenit producator independent de filme educationale pentru copii.

Inceputul

Ideea de afaceri i-a Fost sugerata de tatal ei care intr-o conversatie banala, a aruncat o vorba : “Ar fi bine sa te apuci sa faci un film pentru copii in care sa-i inveti cate ceva despre constructii”.

Atunci i s-a aprins un beculet. Si-a dat seama ca batranul avea dreptate, pe piata cu greu puteai gasi produse educationale similare care sa-i invete pe copii si altceva decat ceea ce invatau in scoala.

Primul ei filmulet produs independent a fost “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”.

A fost un succes rasunator si s-a vandut ca painea calda, incheind contracte cu librarii din intreaga tara.

Initial filmuletele ei erau pe casete video (anii 1994-1995), ulterior s-a adaptat schimbarilor tehnologice si a ales suportul electronic.

Totusi inceputul in afaceri al Tamarei Carlisle nu a fost lipsit de dificultati.

Nestiind mare lucru despre internet si promovarea online, site-ul deschid de ea in 1995 nu s-a bucurat de prea mare succes.

A fost o vreme in care trebuia sa fie ea cea care da telefoane pentru a-si cauta clientii.

Insa in 1996, pe masura ce a invatat mai multe despre mediul online si a descoperit player-ele de pe computer, site-ul ei, BigKidsVideo.com, a inceput sa prinda viata iar comenzile au inceput sa curga.

Acum vindea mult mai mult si la costuri de promovare mult mai mici, pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Intre 1996 si 1997, site-ul BigKidsVideo.com a generat vanzari de 45 000 de dolari. Cifra care a crescut de la an la an, atingand nivelul de 1 milion de dolari la inceputul anilor 2000, cand Tamara a descoperit puterea aplicatiilor e-commerce, care permiteau clientilor sa plateasca online.

Concurenta

Chiar de la lansarea afacerii Big Kids Video, Tamara intampina o concurenta mai veche pe piata americana, companii precum Vege Tales sau Bob The Builder vindeau deja produse similare, insa calitatea produselor Tamarei si cererea crescuta de astfel de produse, i-au asigurat un loc pe piata produselor educationale.

Secretele afacerii

Unul din secretele dezvaluite de Tamara, e acela ca trebuie sa vina mereu cu produse noi.

Avand in vedere ca filmuletele ei circula prin tara, se pot salva si multiplica necontrolat, este vital sa apara mereu cu ceva nou, altfel piata se plafoneaza iar comenzile scad treptat pana la incetarea totala.

Pana in prezent a lansat aproape 50 de filmulete, cu titlurile cele mai variate, de la “Cum sa colectionezi fosile” pana la “Vreau sa devin balerina” si orice activitati care ar putea starni imaginatia si interesul pustilor.

Un alt secret il constituie faptul ca totul se face “in casa”. Partea de PR, designul si promovarea site-ului, totul e facut de Tamara si apropiatii ei, fara sa apeleze la serviciile (bine platite) ale unor profesionisti.

Astfel Tamara Carlisle este exemplul perfect al femeii autodidacte, incapatanata si hotarata sa reusasca in tot ceea ce face.

Si cel putin in afaceri, a reusit….
This post first appeared on Munca La Domiciliu, Oferte Si Oportunitati, please read the originial post: here

Share the post

Crearea de materiale video – o afacere profitabila la domiciliu

×

Subscribe to Munca La Domiciliu, Oferte Si Oportunitati

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×