Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ze Lachte Mij Uit En Noemde Mij Een Mongool…

…Wanneer Ik Voor De Vierde Keer Vroeg Wanneer Ik Mijn Cursus Bedrijfsbeheer Per Post Zou Krijgen… Tot Acht Jaar Later Haar Baas Mij S ’avonds Laat Telefoneerde Om Mijn Eigen Cursus Bedrijfsbeheer Website Te Kopen

Beste vriend,

Mijn naam is Jae Hyung (de Jae wordt uitgesproken als de letter J in het Engels) en ik wil je al op voorhand Mijn excuses aanbieden voor mijn iets wat slechte Vlaams. Zie je, ik ben namelijk niet in België geboren, mijn geboorteland is Zuid-Korea waar ik ooit met 32 andere jongens in één kamer moest slapen. Ik woon momenteel sinds 2001 in Groot-Bijgaarden, een deelgemeente van Dilbeek net buiten de rand van Brussel, misschien heb je al van mijn gemeente gehoord op de radio?

Ik zit deze artikel te schrijven achter mijn computer in mijn shorts en t-shirt, waar ik sinds bijna een jaar een inkomen verdien die hoger is dan meeste ambtenaren en ik hoef er slechts gemiddeld twee uur werk in steken. Niet slecht als ik eerlijk moet zeggen voor een voormalige supermarkt kassiester die minimumloon verdiende. Wat is mijn unieke bron van inkomen? Ik help startende ondernemers direct te slagen voor hun examen bedrijfsbeheer via een verkorte cursus bedrijfsbeheer.

Hoe Ik Mijn Eigen Cursus Bedrijfsbeheer Begon Te Verkopen Uit Mijn Vaders Zolder In Een Markt Gedomineerd Door Grote Bedrijven Die Vaak Gesteund Worden Door De Regering

Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen succesvolle zaak te starten in België.

Mijn vader dacht dat ik naïef was dat ik een eigen zaak wou starten.

Mijn vrienden wenste me geluk, maar stiekem dachten ze daar anders over.

Toch besloot ik ervoor om mijn eigen zaak te starten.

Sinds ik nog niet mijn diploma handelswetenschappen had behaald moest ik mijn attest bedrijfsbeheer behalen door het afleggen en slagen van het examen bedrijfsbeheer (mensen zonder een hogeschool/universiteit diploma zijn verplicht dit te doen om te bewijzen aan de regering dat ze niet te dom zijn om een eigen zaak te mogen starten).

Dus zoals veel mensen doen begon ik te Googlen naar informatie en een cursus bedrijfsbeheer en kwam ik op een website die “vertrouwbaar” leek.

Ik bestelde na geen andere optie te hebben een thuisstudie cursus bedrijfsbeheer dat mij ongeveer 230 – 250 Euro’s koste (een aanzienlijk bedrag voor mij in die tijd).

Vijf weken duurde het voordat ik mijn cursus bedrijfsbeheer kreeg per post.

Vier keer had ik hun telefonisch gecontacteerd voor meer duidelijkheid over mijn situatie.

De vierde keerde toen ik iemand aan de lijn had, dezelfde persoon als de eerste drie keren, begon ze stiekem te lachen en vertelde me dat ik maar moest wachten.

Mijn geduld was op en vertelde haar dat ik meer dan 200 Euro’s had betaald voor mijn cursus bedrijfsbeheer en dat op hun website stond vermeld dat ik het binnen de week zou ontvangen.

Haar respons?

“Hey mongool, je had beter de volledige algemene voorwaarden gelezen!”

*Click*

Tuut, tuutt, tuuut.

Ik Ben Al Vaker Een “Mongool” Genoemd Door Mensen Op Straat, Of Studenten Op Mijn School… Maar Dit Keer Zwoor Ik Dat Het De Laatste Keer Ging Zijn!

Misschien weet je hoe het voelt wanneer een vreemde persoon een racistische of seksistische scheldwoord gebruikt tegenover jou.

Toch begon ik te denken dat ik beter mijn frustraties met de persoon die mij een “Mongool” noemde opgaf tot ik een beetje marketingonderzoek om mijn eigen cursus bedrijfsbeheer te verkopen.

Wat ik ontdekte maakte mij woedend. De eigenaar achter het bedrijf die waar ik mijn cursus bedrijfsbeheer had gekocht behoorde tot de kleine 1% clubje. Foto na foto van de eigenaar met dure auto’s, een yacht, en het ergst van al (voor mij toch persoonlijk omdat ik uit een “gebroken familie” kom) de persoon slaapte rond met prostituten terwijl hij getrouwd was met een gloed mooie vrouw! (Ik wou dat ik de foto’s en bewijzen kan tonen maar hier in België is het illegaal om te privacy te schenden van iemand, zelfs een video uploaden van een bewakingscamera van een diefstal!)

En als dat noch niet erg genoeg was zijn “cursus bedrijfsbeheer bedrijfje” was een vzw (non-profit) opgericht uit meerdere vzw’s, sommige die uit het buitenland zijn gevestigd! Zijn website maakte tal van oneerlijke, foute marketing claims zoals “wij zijn het goedkoopste”, “maakt deel van deze verenigingen” en dit allemaal wanneer zijn “bedrijfje” erkend is door de Belgische regering als een “erkende school”.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de huidige cursus bedrijfsbeheer markt beheerd wordt door grote spelers, grote bedrijven…. vaak denken dat ze alles kunnen beweren om zo veel mogelijk cursussen bedrijfsbeheer te verkopen omdat ze meer geld hebben, beschermd zijn onder een bedrijf statuut, en vaak connecties hebben binnen de regering. Hoe anders is het denk je waarom België als ENIGE land een officieel examen hebben die iemand die zonder een universiteit of hogeschool moet afleggen en slagen voordat hij of zij een eigen kleine zaak mag opstarten?

Het Was In Het Begin Niet Gemakkelijk Om Mijn Eigen Cursus Bedrijfsbeheer Te Verkopen

De simpele reden waarom ik wist dat ik mijn eigen cursus bedrijfsbeheer kon verkopen was omdat de leerstof “basiskennis bedrijfsbeheer” belachelijk gemakkelijk was in vergelijking met wat ik had moeten leren tijdens mijn eerste semester van mijn eerste jaar handelswetenschappen. Er was ook geen enkel wet die mij verbiedt die ik kon vinden om ook mijn eigen cursus bedrijfsbeheer te verkopen.

Ik wist hoe ik mijn eigen professionele website kon bouwen in een dag, maar omdat ik nog financiële schulden had waren investeringen in zelfs zeer kleine bedragen zoals maandelijkse hosting kosten voor mij moeilijk. Daarnaast werkte ik als een supermarkt kassiester met zeer onregelmatige uurrooster waar ik op mijn vrije dagen vaak werd opgeroepen om te gaan werken omdat iemand (gewoonlijk dezelfde persoon) ziek was.

Hoe Ik Uiteindelijk Een Werkende En Geautomatiseerde Verkoop Systeem Ontwikkelde Dat Mij Enkel Twee Uur Van Mijn Tijd Inneemt Per Week

Gelukkig ben ik iemand die niet gemakkelijk opgeef. Het verbaasd mij altijd om erover te denken waarom elke startende ondernemer die droom om een eigen zaak te starten er nooit aan over nadenkt om zelf een cursus bedrijfsbeheer te verkopen wanneer je beseft dat bijna iedere persoon wettelijk verplicht is om een attest bedrijfsbeheer te hebben. Misschien zien immigranten de wereld anders en vinden ze opportuniteiten in dingen die anderen overslaan.

Het duurde wel jaren maar ik had eindelijk een complete systeem dat mijn verkorte cursus bedrijfsbeheer automatisch market, de potentiele koper overtuigd, geld aanvaarde en direct de cursus verstuurde… en ik moest maar slechts gemiddeld twee uur per week ervoor werken.

En best van al op een dag…

Net Voordat Ik Ging Slapen Werd Ik Opgebeld Door De Eigenaar Van De Cursus Bedrijfsbeheer Bedrijf Waar Ik Jaren Geleden Mijn Cursus Had Gekocht

Hij was niet blij dat een totaal vreemde, een kleine ondernemer durfde een rivaliserende cursus bedrijfsbeheer startte. En ik was niet zeer blij dat iemand mij s ’avonds laat mijn privé nummer opbelde terwijl er duidelijk vermeld staat op al mijn websites wanneer iemand mij kan contacteren.

Uiteindelijk wilde hij mijn “kleine” cursus bedrijfsbeheer website kopen en dit voor een aanzienlijk bedrag. Misschien was deze bedrag niet zo veel hem maar voor mij was het toch wat als je het vergelijkt wat ik per jaar verdiende als een supermarkt kassiester.

Mijn doel hier met mijn kleine blog is je te bewapenen om als kleine ondernemer tegen op kunnen gaan tegen veel grotere spelers… en niet alleen overleven, maar beter doen dan zij.This post first appeared on Bedrijfsbeheer, please read the originial post: here

Share the post

Ze Lachte Mij Uit En Noemde Mij Een Mongool…

×

Subscribe to Bedrijfsbeheer

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×