Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

3 Tips Wanneer Jezelf Inschrijft Als Een Zelfstandige Ondernemer Bij Een Ondernemingsloket

Jezelf inschrijven Als Een nieuwe zelfstandige ondernemer bij een ondernemersloket is eigenlijk geen lang, moeilijk of angstaanjagend procedure. Het hele procedure duurt ongeveer 20 tot 30 minuten (niet meegerekend wachten in de rij indien er veel volk is op die dag) voor het registreren van Een Zelfstandige Ondernemer die van start gaat als een eenmanszaak.

Toch moet je opletten op een paar belangrijke dingen om problemen en koppijn later te vermeiden. Ik spreek van ervaring! Dit zijn dingen die wou dat ik wist wanneer ik voor de eerste keer van start ging als een zelfstandige ondernemer jaren geleden.

Wanneer jezelf inschrijft bij een ondernemingsloket:

1 Communiceer Zeer Duidelijk Wat Soort Van Commerciële Activiteit Je Begint!

Toen ik jaren geleden mezelf inschreef als een zelfstandige ondernemer bij een ondernemersloket vroeg de persoon die mijn dossier opstelde wat mijn zelfstandige activiteit ging zijn. Of ander gezegd, wat soort diensten of producten ging Mijn Eigen Zaak verkopen. Hoe ging mijn eigen zaak geld verdienen.

Toen had ik geen exacte idee wat mijn eigen zaak in ging specialiseren. Ik had kennis van webdesign, online marketing, e-commerce, en andere IT gerichte kennis. Ik wou eigenlijk beginnen als een webdesigner en online marketing adviseur maar had nog tal van online projecten in mijn hoofd die ik wou lanceren op een latere tijdstip.

Dus zei ik tegen de persoon dat ik een beetje alles ging doen dat te maken had met computers en zo…

De persoon selecteerde alle mogelijke handelsactiviteiten aan.

Het gevolg?

De regering en verschillende administratieve takken stuurde mij voortdurend brieven per post.

Brieven die beweerde dat ik een eigen horeca/restaurant had en dat ik de grootte van de oppervlakte van mijn restaurant, wat ik niet had, moest invullen in de verstuurde documenten en terugsturen. Als ik dat niet zou doen kon ik mogelijk een boeten krijgen.

Bijna elke commerciële activiteit heeft een unieke code (NACE codes), voor zelfstandige activiteiten waarvoor nog geen NACE code bestaat, zoals verkopen van online cursussen, moet je iets gelijkaardig aanduiden.

2 Bevestig, Bevestig, Bevestig!

Wanneer de ondernemersloket persoon je ter plaatste vermeld wat je ondernemersnummer is, vraag aan die persoon om dit te tonen op zijn computerscherm. Je wilt niet naar de bank gaan met een verkerend ondernemersnummer! En ja, dit is mij al voorgekomen. Namelijk de persoon van het ondernemersloket had één cijfer verkeerd geschreven op een stukje papier wanneer ik vroeg wat mijn ondernemersnummer was. En nee, het was geen cijfer die ik verkeerd kon lezen!

Dezelfde regel geld voor het correct noteren van je persoonlijke gegevens zoals je e-mailadres, telefoonnummer, en zelfs je naam! Mensen met een wat lange achternaam zoals mezelf weten waarom.

Het beste wat je dan kan doen hier is vragen dat ze een kopie maken van alle documenten die je invult. Vraag ook voor de businesskaart van de persoon die je dossier opmaakt.

3 Kies Voor Een Contactpersoon Die Vloeiend Nederlands Praat (Of Frans)

Sinds er een grote kans bestaat dat je je ondernemersloket later terug moet contacteren (statuut aanpassen zoals starten in bijberoep en later overschakelen naar een voltijdse zelfstandige ondernemer), plus daarnaast documenten ontvangt zoals sociale bijdrage facturen kies je toch best voor een ondernemersloket met mensen die vloeiend zijn in Nederland of Frans.

Bijna alle ondernemersloketten hebben regionale bijkantoren. Dus indien je rond Brussel woont en absoluut zeker wilt zijn dat je met iemand kan praten die Nederlands spreek kan je een ondernemingsloket vinden me een kantoor in Vlaams-Brabant.

Brussel mag wel “technisch gesproken” tweetalig zijn maar hulp krijgen in winkels in het Nederlands is niet zo altijd evident.This post first appeared on Bedrijfsbeheer, please read the originial post: here

Share the post

3 Tips Wanneer Jezelf Inschrijft Als Een Zelfstandige Ondernemer Bij Een Ondernemingsloket

×

Subscribe to Bedrijfsbeheer

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×