Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Welke Tools Ik Gebruik Om Te Kiezen Welke Volgende Online Cursus Ik Ga Maken

Eén van de manieren hoe ik geld bijverdien (een mooie extra inkomen zeker toen ik nog werkte als een kassierster bij een supermarkt voor bijna niets) is door online cursussen te verkopen. Dit kan een simpele .pdf document Zijn, een email serie, of video/audio Cursus. Het maken van een online cursus is eigenlijk niet zo moeilijk eenmaal je weet wat mensen bereid zijn om geld uit te geven.

Ik zit momenteel aan ongeveer zes cursussen te werken die ik nog eind van dit jaar wil lanceren. Maar mijn lijst van potentiele, winstgevende cursussen is veel groter dan dat. In feite, ik probeer altijd een nieuwe mogelijk cursus onderwerp te vinden en in mijn “cursus pipeline” te plaatsen zodat ik altijd een nieuw project heb om aan te werken.

Ik gebruik voornamelijk drie tools (en ja, ze zijn gratis!) om het onderwerp te kiezen voor mijn volgende online cursus. Er is geen exacte volgorde hoe ik deze tools gebruik.

Google Trends

Google Trends is een stukje online software gratis aangeboden via Google om de populariteit te onderzoeken van bepaalde woorden/zoektermen (je kan zelf kiezen voor welke termijn: 1 jaar, laatste 5 jaar, etc.).

Type gewoon “Google Trends” in Google om de juiste website te krijgen.

In de screenshot zie je de resultaten/populariteit van de term “cursus” en onderaan de screenshot in welke landen het meest gebruikt wordt. Je ziet enkel de populariteit als een percentage (100) en niet de totale zoekvolume.

Ik wil natuurlijk enkel nagaan hoe populair (en welke variaties) “cursus” is voor België en Nederland. Dus click ik op België/Nederland.

Je ziet hier hoe populair de term is per provincie, en nog belangrijker, welke combinaties zoals:

  • online cursus
  • ehbo cursus
  • cursus fotografie
  • engels cursus

Als ik op “engels cursus” click krijgt ik nog meer informatie.

Wat ik precies wil verzamelen via Google Trends is de populariteit van bijvoorbeeld “engels cursus” en “cursus engels” voor de laatste 10 jaar en de mogelijke combinaties/zoektermen, bijvoorbeeld “cursus” + “onderwerp”.

Voor de laatste wil ik weten Welke Domein Namen er nog beschikbaar zijn voor die zoektermen.

Dynadot/Godaddy

Om na te gaan welke domein namen beschikbaar zijn gebruikt ik gewoonlijk Dynadot omdat ik een beter en sneller overzicht krijgt van welke domein namen + extensie beschikbaar zijn. Eenmaal ik een domein naam wil registreren gebruik ik Godaddy.

Laten we eens zien of “cursusengels.be” nog beschikbaar is.

Blijkbaar niet. Plus de .com, .net, .org extensies zijn ook al geregistreerd.

Indien de .be, .nl, .com, .net, en .org al geregistreerd zijn kan ik nagaan of andere variaties beschikbaar zijn zoals “engelscursus” bijvoorbeeld of “zakelijkeengelscursus”/ “zakelijkeengels”, etc.

Ik kies nooit voor .info, .co, of .eu!

Google Search

Als laats indien een goeie domein naam (.be, .nl, .com, .net, en .org) beschikbaar is wil ik toch even nagaan hoeveel keer die zoekterm “cursus engels” gebruikt wordt online door “cursus engels” in typen in Google. Dit geeft mij ook de mogelijkheid om na te gaan wie de competitie is (ik ben niet geïntimideerd door mogelijke competitie met een “mooie website”).This post first appeared on Bedrijfsbeheer, please read the originial post: here

Share the post

Welke Tools Ik Gebruik Om Te Kiezen Welke Volgende Online Cursus Ik Ga Maken

×

Subscribe to Bedrijfsbeheer

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×