Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bijverdienen Zonder Een Attest Bedrijfsbeheer?

Mag iemand geld bijverdienen zonder in bezit te zijn van een attest bedrijfsbeheer en dus niet officieel een zelfstandige ondernemer zijn in hoofd of bijberoep.

Om dit te beantwoorden wil ik je waarschuwen dat wat ik ga zeggen geen juridische of boekhoudkundige advies is en dat je altijd hiervoor best een boekhouder raadpleeg.

Het korte antwoord is ja.

Eerst even kijken met wat je misschien bedoelt met “bijverdienen”.

Bijvoorbeeld iemand kan wat extra online bijverdienen via affiliate marketing, online advertenties plaatsen op hun blog (Adsense), e-books verkopen, etc.

Een heel ander voorbeeld, wat meer bekent voorkomt, is een leraar die extra bijles geeft of een amateur fotograaf die foto’s neemt op een familie kennis huwelijk en die daarvoor betaalt wordt.

Ok, ik veronderstel dat deze mensen al een job hebben.

Dit soort van bijverdienen noemen we dan een “occasionele activiteit” zonder beroepskarakter. Er bestaat een specifieke rubriek op je belastingformulier (diverse inkomsten) om deze bedrag in te vullen.

Het is niet vrij duidelijk hoe de belastingdienst bepaald wat een occasionele activiteit is, of hoeveel iemand maximaal mag bijverdienen zonder dat men hiervoor moet overschakelen naar Een Zelfstandige Ondernemer statuut.

De belangrijkste criteria die je moet volgen:

  • Het gaat over onregelmatige (af en toe) inkomen en dus niet continu vaste bedragen.
  • Wat je per jaar bijverdient moet een klein bedrag zijn (ongeveer kleiner dan 1500, 1000 Euro).

Het is natuurlijk interessanter om te starten Als Een Zelfstandige in bijberoep wanneer je meer begint te verdienen van je occasionele activiteit en/of je wilt je (beroeps)kosten aftrekken van je belasting. Het is ook professioneler en aantrekkelijker voor je klanten dat jezelf kan voorstellen als een zelfstandige ondernemer.

Je moet bijverdienen niet beginnen zien als zwart werk zolang je het elke jaar aangeeft op je belastingformulier!This post first appeared on Bedrijfsbeheer, please read the originial post: here

Share the post

Bijverdienen Zonder Een Attest Bedrijfsbeheer?

×

Subscribe to Bedrijfsbeheer

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×