Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

BTM'de 2018 Yılının İlk Girişimci-Yatırımcı Buluşması Gerçekleşti!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), fikri olanlarla, parlak fikirlere yatırım yapmak isteyen işadamlarını buluşturmaya devam ediyor. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından da desteklenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin Eminönü’ndeki merkezinde 'Yatırımcı-Girişimci Buluşması'nın üçüncüsü düzenlendi. 

StartUp Üniversitesi gibi çalışan BTM, yeni iş fikirlerinin ticarileşmesini ve ticarileştikten sonra sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için ihtiyaçları olan yatırım desteğinin bulunmasını hedefliyor. Bu amaçla yatırımcı ve girişimci yılda birkaç kez düzenlenen BTM Sahne’de bir araya geliyor. 

25 Ocak Perşembe günü üçüncüsü düzenlenen BTM Sahne "Girişimci Yatırımcı Buluşmaları" kapsamında 11 iş fikrinin sunumu yapıldı ve yatırımcılardan destek istendi. 

İTO Üyelerine ve Yatırımcılara ‘Fırsat’ Hatırlatması

Projelerin sunumları öncesinde bu zamana kadar yaptıkları çalışmaları özetleyen ve bundan sonra yapacakları çalışmaları anlatan BTM Direktörü İbrahim Elbaşı, BTM’nin kuruluş amacının yeni iş fikirlerinin iktisadi hayata kazandırılması olduğuna dikkat çekti. Geleceğin iş fikirlerinin StartUp’lardan çıkacağını belirten Elbaşı, yatırımcılardan da bir kuluçka merkezi gibi çalışan BTM’deki projelere destek olmalarını istedi. BTM’nin İstanbul Ticaret Odası (İTO) kuruluşu olduğunu hatırlatan Elbaşı, BTM’de özellikle İTO üyeleri için fırsatların yer aldığını ve her üyeyi bu fırsatları keşfetmesi için BTM’ye davet ettiklerini kaydetti. 

BTM’nin kuruluş amacını anlattıktan sonra İTO üyelerinin yenilikçi iş fikirleri geliştirilmesini istediği için BTM’yi kurduğunu dile getiren Elbaşı, 2018 yılının ilk çağrı döneminde yeni iş fikirlerinin başvurusu süresinin 9 Şubat’a kadar devam ettiğini söyledi. 

Güçlendirilmiş Hızlandırma Kampı Başlıyor

BTM’yi ‘Komple bir Girişimcilik Merkezi’ olarak adlandırdıklarını söyleyen Elbaşı, yeni dönemde ‘Güçlendirilmiş Hızlandırma Kampı’ adını verdikleri bir dönemin başladığını kaydetti. Yeni kamp dönemi ile BTM’ye kabul edilen girişimciler; 7/24 çalışma alanı, eğitim, seminer, yatırımcı ve StartUp söyleşileri, danışmanlık, mentorluk destekleri alacaklar. Güçlendirilmiş Hızlandırma Kampı ile daha çok ticarileşme ve sonrasında birebir yatırımcı eşleşme süreçlerine odaklanılacağını belirten Elbaşı, bilirkişi süreçlerinin aynı şekilde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Elbaşı’nın konuşmasından sonra ticarileşmiş 11 fikir BTM Sahne’ye çıkarak kendilerine ayrılan 5dakikalık süre içerisinde sunumlarını yaptı ve yatırımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Sahne sonrası yatırımcılar ilgilendikleri iş fikirlerinin girişimcileri ile görüş alışverişinde bulundu. 

İşte “Al fikrini gel, fikrin iş yapsın” sloganı ile yola çıkan ve BTM Sahne’sinde sunumları yapılan fikirler şöyle: 

İşte Yatırımcı Arayan 11 Proje

1- QuickWings: Yurtiçi veya yurtdışına uçakla seyahat eden yolcularla, o yönlere acil zarf veya paket - - gönderenleri buluşturan bir uygulama olarak öne çıkıyor. Sistem, zarf göndermek isteyenin daha az maliyetle amacına ulaşmasına, yolculuk eden kişinin ise bu yolculuktan ekstra para kazanmasına zemin hazırlıyor. Girişimciler kurdukları şirketin yüzde 25 hissesi için 250 bin euro destek bekliyor. 

2- Ardunya: Artırılmış ve sanal gerçeklik altyapısı kullanılarak, mekânlarda ölçüm yapıyor ve mobilya veya benzeri eşyaların fiziki olarak taşınmadan önce mekâna uygunluğunu öngören bir platform oluşturuyor. Girişimciler yatırımcıların kendilerine sunacakları olanakları da göz önüne alarak şirketin yüzde 5 veya 10 hissesi karşılığında 72 bin liralık bir destek bekliyorlar.

3- Calendarİst: Personelleri şirket dışı çalışan firmaların yöneticilerin çalışanları veya çalışanların diğer ekip arkadaşlarını takip edebilecekleri takvim uygulaması geliştiriyor. Sistem şu anda kendi kendini çevirecek konuma geldi, yatırımcıların desteklerini bekliyor.

4- Yollando: Türkiye’deki internet sitelerinin birçoğundan yurtdışından alışveriş yapılamaması üzerine bir girişimcinin geliştirdiği sistem. Sistemle yurtdışından yapılan alışveriş önce Türkiye’de Yollanda’nın adresine oradan da yurtdışına sevk ediliyor. Şirket, istek olması halinde kullanıcılar adına da alışveriş yapabiliyor. Hisse oranı belli olmamakla birlikte ilk aşamada beklenen yatırım tutarı 250 bin dolar. 

5- ItsMee: ItsMee kartvizitlerin düzenli bir şekilde saklanmasını sağlayan ve bu suretle network oluşturulmasına olanak sağlayan zenginleştiren bir mobil app ve web platformu. Platform geniş CRM oluşumuna da olanak sağlıyor.

6- IQ Vizyon: Geliştirilen IQ Vizyon projesi, önce üretimi ardından da makineleri Endüstri 4.0 standartlarına dönüştürmeye talip. Yaptıkları yenilikler ile müşterilerine ekipman, iş gücü, malzeme ve enerji kullanımı etkinliğinden %30 tasarruf sağlıyor.

7- Cübbem: Hukukçuların bir araya getirilerek hizmet satışının sağlanmasına yarayan hukuk sosyal medyası. Dünya üzerindeki bütün hukukçuları buluşturmayı amaçlayan platform, hukukçuların ikinci el satışlar yapılabilmesine de olanak sağlıyor. 

8- Bappsys: Booking Application System… Beş yıldızlı bir otelden, misafir ağırlayan tüm büyük, küçük işletmelere kadar çok gelişmiş bir altyapı ile hizmet veren, işletmenin kendi web sitesi üzerinde odalarını satışa sunabildiği online bir rezervasyon sistemi. Girişimciler bir milyon liralık bir yatırım karşılığında hisselerinin yüzde 10’luk bölümünü vermeyi taahhüt ediyor. 

9- Fitsepet: Sevdiklerinin yeni işlerinde veya doğum ve özel günlerinde onlara sağlıklı ara öğün niteliğinde hediye gönderilmesini sağlayan ve çeşitli gıda alternatifi sunan bir platform. Yatırım beklentileri 800 bin lira. 

10- Bavulier: Yolcuların bagajlarını istedikleri zaman istedikleri yerden teslim alıp istedikleri zaman istedikleri yerde kendilerine teslim eden bir mobil check-in ve bagaj transferi hizmeti sağlayan platform. Yatırım beklentileri 300 bin lira. 

11- Addvio: Video CV, Video Referans, Prompter, Online Görüşme-Mülakat vb. özellikleri bulunan yeni nesil bir insan kaynakları platformu. Hisse oranı belli olmamakla birlikte girişimcileri ilk aşamadaki yatırım beklentisi 500 bin lira. 

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.btm.istanbul web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.



This post first appeared on Girişim Haber - Girişimcilerin Haber Kaynağı, please read the originial post: here

Share the post

BTM'de 2018 Yılının İlk Girişimci-Yatırımcı Buluşması Gerçekleşti!

×

Subscribe to Girişim Haber - Girişimcilerin Haber Kaynağı

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×