Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Interview Q & A (Part-1)

1. Materials having lowest cutting speed is


a. Cast iron

b. Bronze

c. Aluminum

d. High carbon steel

Answer:

d. High carbon steel

2. When material is ductile and cutting speed is high, then
a. Continuous chips are formed
b. Continuous chips with built up edges are formed
c. Discontinues chips are formed
d. None of these
Answer:
a. Continuous chips are formed


3. In metal cutting at speed above 20 RPM, maximum heat is carried by
a. Work
b. Tool
c. Chip
d. Equally by all of these
Answer:
c. Chip

4. Surface finish is most affected by
a. Cutting speed
b. Depth of cut
c. Feed rate
d. Lubricant
Answer:
c. Feed rate

5. In cutting operation, the largest force is
a. Axial or Longitudinal force
b. Tangential force
c. Radial force
d. Force along shear plane
Answer:
b. Tangential force

6. If the feed is stopped and the cutter continues to rotate in the metal, the cutter will
a. Cut micro size chip
b. Create heat
c. Vibrate
Answer:
b. Create heat

7.
Theoretically, a four stroke cycle engine should develop __________ power as that of a two stroke cycle engine.

a.half

b.same.

c.double

d.four times

Answer:

d.four times


8. light weight substances can not be effective moderators.

 a.True

 b. False

Answer:

b. False

9.
A two Stroke Cycle engine gives __________ mechanical efficiency than a four stroke cycle engine.
a.higher

b.lower

Answer:
a.higher


10. Lubrication in I.C. engines dissipates the heat generated from the moving parts due to friction.
a.True

b. False

Answer:

a.True



















                                    


This post first appeared on Engineering World, please read the originial post: here

Share the post

Interview Q & A (Part-1)

×

Subscribe to Engineering World

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×