Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Italië: Feesten en Tradities

Italie is Een Land van kunst en cultuur, een vakantiebestemming bij uitstek en velen onder ons zijn al afgereisd naar dit Mediterrane gebied vanwege de heerlijke zonovergoten stranden en de prachtige cultuur en architectuur. Maar natuurlijk is dit ook een land waar heerlijke feestelijke tradities bestaan, tradities waar elke Italiaan mee opgroeit en die per regio heel verschillend kunnen zijn. Twee feesten nemen hierbij een zeer prominente plek in: Allerheiligen, de dag waarop de heiligen worden herdacht en San Nicolo, vergelijkbaar met ons Sinterklaas Feest, maar toch ook weer zo anders!Image courtesy: https://flic.kr/p/fCWMYA


Het lijkt wel alsof de zeer verschillende landschappen haar kenmerken heeft overgedragen op de aard en tradities van de bevolking. San Nicolo is hier een mooi voorbeeld van. Dit feest kent diverse vormen, en één daarvan is een bekend feest voor kinderen, compleet met cadeaus en zwarte pieten. Maar daar houdt de vergelijking dan ook op. In het bergachtig gebied van de Italiaanse Alpen, Zuid-Tirol waar deze traditie vooral in ere wordt gehouden, is zwarte piet geen vrolijke kameraad van de Sint maar Ruprecht, een regelrechte boeman, bedoeld om de kinderen zo veel mogelijk schrik aan te jagen, samen met de Krampusse, vreselijk nare duiveltjes die de kinderen plagen. Verwar deze feestdag overigens niet met die van de Sint uit Bari. Deze wordt pas in Mei gevierd.

Allerheiligen, Ognissanti, een nationale feestdag, neemt in heel Italië een belangrijke plaats in de Italiaanse traditie in en is van oudsher Een Dag om de katholieke heiligen te herdenken, een feestdag die misschien nog het best te vergelijken valt met Thanksgiving in de V.S. Het is een dag voor de familie, eten en drinken, gezelligheid troef. Al eeuwen is het de manier om het einde Van Het warme en het begin van het koude seizoen te vieren. In de verschillende regio's kennen ze hun eigen recepten, gerechten en zoetigheden waardoor het feest overal een ander gezicht laat zien, afhankelijk van de plek waar je op vakantie naar toe gaat.

Huur online een auto, en geniet Van Het Gemak waarmee u zich door stad en streek verplaatst. De feestdagen in Italië doorbrengen is een prachtige en unieke belevenis, heel anders dan het typische zomertoerisme en staat garant voor een bijzonder vakantie. Autoverhuur is overal aanwezig in Italie, zeker bij elke grote luchthaven, dus niets hoeft u in de weg te staan om te genieten van het gemak van eigen vervoer in feestelijk Italië!


This post first appeared on Autoverhuur In Nederland, please read the originial post: here

Share the post

Italië: Feesten en Tradities

×

Subscribe to Autoverhuur In Nederland

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×