Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dolce Siciliana

 1. Laat de ricotta gedurende minimaal 8 uur uitlekken.
 2. Meng in de keukenmachine de "00" bloem, suiker, zout en cacao.
 3. Voeg bij een draaiiende machine de boter toe en daarna de marsala en blijf doormengen tot er een bal ontstaat.
 4. Haal die uit de mengkom en leg die op een met bloem bestoven aanrecht en kneed er in ongeveer 7 minuten een elastische bal van.
 5. Wikkel die in keukenfolie en leg koel weg gedurende 1 uur.
 6. Ondertussen gaan we de vulling maken: meng in een grote kom de uitgelekte ricotta met de andere ingredienten en roer dat tot een glad en homogeen mengsel.
 7. Doe de ricotta mix in een spuitzak en knip het topje er van af.
 8. Laat de deegbal een 20 minuten uit de koelkast op kamertemperatuur komen en rol die uit tot een lap van van ongeveer 3 mm dikte. Steek uit die deeglap rondjes van ongeveer 10 cm in doorsnee en houd die soepel tussen twee voctige thedoeken.
 9. Verhit voldoende olie om in te frituren tot 180 graden Celsius.
 10. Om de deegpijpjes te maken gaan we als volgt te werk: We hebben pijpjes  (van hout of metaal) nodig met een doorsnee van 3 cm. Die kwasten we in met olie en vervolgens wkkelen daarover losjes een deeglap. We plakken die aan de uiteinden vast met wat eiwit.
 11. Pijpje + deeg gaan in de frituur tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft gekregen, Die is dan gaar en gereed. We laten dit eerst even wat afkoelen en daarna priegelen we voorzichtig het gefrituurde deeg van het pijpje af. Dit doen we zolang  er nog deegrondjes zijn om te frituren.
 12. Dan vullen we de gefrituurde deegrolletjes met de ricotta uit de spuitzak, strooien nog wat notenhaksel op de uiteneinden en wat poedersuiker over het geheel


This post first appeared on Online Recepten En Inspiratie, please read the originial post: here

Share the post

Dolce Siciliana

×

Subscribe to Online Recepten En Inspiratie

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×