Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Wolfhunter River (Gwen Proctor 3) – Rachel Caine

Titel: Wolfhunter River
Auteur: Rachel Caine
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 452 1698 0

Arme mede-recensenten. Want hoewel zowel Karina als Severine zwaar fan zijn van de Killman Creek-serie  over Gwen Proctor (van Rachel Caine), viel hij uiteindelijk bij mij als eerste op de mat.

“Wolfhunter River” is het derde deel over Gwen Proctor. Haar man bleek in het eerste deel een seriemoordenaar, waarna ze een nieuw leven probeerde te beginnen met haar kinderen.

Ik val zonder enige voorkennis in dit derde boek. Nou ja, afgezien van de recensies van “Stillhouse Lake“ en “Killman Creek” (twee keer zelfs) dan.

Het had dus zomaar gekund dat ik geen flauw idee zou hebben wat er allemaal speelt. Maar Rachel Caine blijkt een prima schrijfster. Het verhaal grijpt op verschillende plekken overduidelijk terug naar eerdere delen, maar nergens had ik het gevoel dat ik iets miste.

Gwen Proctor doet háár verhaal

Het begint er allemaal mee dat Gwen Proctor het idee heeft om bij een talkshow háár kant van het verhaal te doen. Ze maakt een zorgvuldige afweging en besluit haar vertrouwen in één specifieke talkshowhost te stellen. Dat blijkt een grove misrekening!

Terwijl ze daarvan probeert bij te komen, krijgt ze een vaag telefoontje uit Wolfhunter River. De vrouw vraagt hulp, maar vertelt verder niets. Niet veel later blijkt de vrouw te zijn vermoord en de dochter van het slachtoffer is de hoofdverdachte. Gwen wordt erbij gehaald omdat uit de telefoongegevens blijkt dat er contact is geweest. En tja, als vrouw van een serie-moordenaar moet ze verstand hebben van psycho’s, als ze er zelf al niet eentje is.

Gwen Proctor, Sam Cade en kinderen Connor en Lanny proberen hun weg te vinden in het moordonderzoek, terwijl ze steeds meer beseffen dat Wolfhunter River zo corrupt is als het maar zijn kan. En dan blijken er ook nog eens verschillende vrouwen verdwenen te zijn én zit er nog steeds een leger internettrollen, onder aanvoering van Miranda, achter haar aan om haar kapot te maken.

Spannende nieuwe serie ontdekt

“Wolfhunter River” is spannend. Ik kan niet anders zeggen. De combinatie van personages is mooi gekozen en zorgt voor een heerlijke chemie, die niet per sé positief voor de personages uitwerkt. Het enige kritiekpuntje is dat ik moeite heb om me voor te stellen dat iemand de stress waaronder Gwen Proctor gebukt gaat zo effectief aankan. Maar goed, misschien is dat omdat ik een stresskip ben.

Kortom: ben je op zoek naar een nieuwe serie spannende boeken? Dan zit je met de serie van Rachel Caine helemaal goed!

Waardering: 7,5/10

Lees “Wolfhunter River (Gwen Proctor 3)” zelf!

Het bericht Wolfhunter River (Gwen Proctor 3) – Rachel Caine verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Wolfhunter River (Gwen Proctor 3) – Rachel Caine

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×