Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Obsessie – J.L. Butler

Titel: Obsessie
Auteur: J.L.Butler
Uitgever: Harper Collins
ISBN: 978 94 0273 120 0

“Obsessie” is de eerste thriller van J.L. Butler. Of eigenlijk, Tasmina Perry, want zij is het die achter dit pseudoniem schuil gaat. Tasmina Perry/J.L. Butler is opgeleid als advocaat en journalist en staat in de bestsellerlijst van de Sunday Times. Dat wekt natuurlijk verwachtingen.

Alles voor elkaar

“Obsessie” gaat over Francine Day. Francine heeft altijd alles goed voor elkaar. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidings-advocate met een indrukwekkende carrière. Nu is ze nog Maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle bankier Martin Joy. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar obsessief. Dit leidt tot een geheime liefdesrelatie tussen beiden. Maar wanneer zijn ex-vrouw vermist raakt, is het Martin die als eerste verdachte wordt aangemerkt.

Geheimen

Ook Francine blijkt zo haar geheimen te hebben, een bipolaire stoornis, waarvoor ze medicijnen slikt om eens wat te noemen. Maar ook de verlokking van sterke drank die nooit ver weg is. Zo wordt Francine niet enkel de advocate en minnares van de verdachte maar ook de laatste die Donna Joy als laatste heeft gezien.

Obsessie” is het perfecte voorbeeld van een verwrongen en strak verteld verhaal. Het draait om de wereld van advocaten, rechtbanken en hun cliënten. Aangezien Francine advocate is gebruikt de auteur veel juridische vaktermen. Daaruit blijkt dat Butler/Perry weet waar ze het over heeft, maar maakte het voor mij als lezer soms moeilijk te lezen.“Obsessie” is een roman die duidelijk gebruikmaakt van de bepalende ingrediënten van een donkere psychologische thriller:  een onbetrouwbare verteller en jaloezie. Dit vond ik een toevoeging aan het verhaal.

Ik vond “Obsessie” een spannend boek, het boek trok me vanaf de eerste pagina en hield mijn interesse gedurende het hele proces. Het verhaal bevat ook verschillende mooie passages die heel beeldend worden weergegeven: “Ik droom dat ik verdrink.Het water komt me tot aan de lippen en spoelt  dan mijn keel in. Langzaam maar zeker, tot het water te hoog is en ik, zelfs wanneer ik mijn hoofd naar achteren hel,  niet genoeg lucht naar binnen krijg. Als de vloeistof mijn longen begint te vullen wordt mijn zicht wazig. Ik kan alleen nog maar bubbels zien, onbereikbare bubbels die opstijgen naar een soort aureool van licht boven me “ (p.371)

Er zijn wendingen en bochten die de lezer aan het rollen houden. Al moet ik zeggen dat het einde voor mij wat teleurstellend was namelijk ik had het plot al zien aankomen.

Waardering: 7/10


Lees “Obsessie” zelf!

Koop bij bol.com

Het bericht Obsessie – J.L. Butler verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Obsessie – J.L. Butler

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×