Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Wildernis – Jane Harper

Titel: Wildernis
Auteur: Jane Harper
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0974 0

Zijn de bedrijfsuitjes bij jouw werk altijd saai en voorspelbaar? Als je “Wildernis” leest zul je voortaan blij zijn met het dagje Boerengolf of het jaarlijkse bowling-uitje. Want het bedrijfsuitje uit “Wildernis” (dat een relatief lichte drie-daagse hike had moeten zijn) verandert in een nachtmerrie voor vier van de vijf vrouwen die deelnemen. En de vijfde? Dat is Alice, die de Australische bush niet meer levend verlaat.

Federaal

Al vroeg in het boek blijkt dat Aaron Falk extra interesse in de zoektocht heeft. Hij had, als federaal agent van de Australische politie, contact met de vermiste in het kader van een onderzoek naar het bedrijf. Heeft het management ontdekt dat Alice met de politie sprak en haar uit de weg geruimd? Alice belde Falk in de nacht van haar verdwijning nog. De ontvangst was slecht, dus alleen de woorden “kan haar kwaad doen” waren verstaanbaar. Dit doet het ergste vermoeden.

Harper springt in het boek heen en weer tussen de hike-from-hell en de zoektocht naar Alice. Zo krijgen we steeds meer inzicht in de situatie. De groep blijkt een slangenkuil te zijn. Wat een hecht team had moeten zijn, blijkt een verzameling individuen die elkaar in veel gevallen niet kunnen luchten of zien. Individuen met Veel Oud Zeer. Heel veel oud zeer. Heftig oud zeer. En dan speelt het hele gebeuren zich ook nog eens af in een gebied waar vroeger een serie-moordenaar actief was…

Complex

Wildernis” is een knap geschreven boek, dat uitermate complex in elkaar zit. De context en info wordt goed gedoseerd toegediend, waardoor je als lezer stukje bij beetje verandert van toeschouwer in deelnemer.

Af en toe wordt het mij echter te complex. Sommige pagina’s moest ik een paar keer lezen in de hoop ze te begrijpen voor ik het moest opgeven. Ik krijg hier het gevoel dat namen soms per ongeluk verwisseld zijn. Het kan natuurlijk ook aan mezelf liggen, want ik heb vaak moeite met een overdosis aan relaties en ruzietjes. Maar “Wildernis” is net weer niet zo complex dat het voor mij een grote brij zou worden.

Hoe het ook zij, veel maakt het eigenlijk niet uit. Want zelfs terwijl ik sommige stukken totaal niet begreep heeft “Wildernis” me gegrepen.

Waardering: 7/10


Lees “Wildernis” zelf!

Koop bij bol.com

Het bericht Wildernis – Jane Harper verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Wildernis – Jane Harper

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×