Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kortsluiting – Christine Bols

Titel: Kortsluiting
Auteur: Christine Bols
Uitgever: aquaZZ
ISBN: 978 94 918 9794 8

Wanneer één keuze de rest van je leven bepaalt…

Marc Devos is een alleenstaande man die een zonnebankcentrum, de Hawaï Sun, uitbaat. Doordat het hem financieel niet echt voor de wind gaat, laat hij na om een defect in de elektriciteit te herstellen. Hierdoor is er een kortsluiting in een van de cabines en sterft er een vrouw.

In paniek, en met het beeld van een gevangenisstraf of faillissement in zijn hoofd, neemt hij een besluit. Niet wetende dat deze ene keuze zijn leven voorgoed verandert…  

Christine Bols heeft met “Kortsluiting” een vlot lezende thriller neergezet. Het concept is iets anders dan ik gewend ben: je hoeft namelijk niet meer te zoeken naar wat er is gebeurd en wie de “dader” is. Dit weet je al van bij het begin. De vraag is nu wat er daarna allemaal gebeurd is. Welke foute beslissingen neemt Marc nog? Komt de politie hem op het spoor? En zo ja, kunnen ze hem arresteren?

Christine Bols zet het hoofdpersonage Marc goed neer. Je krijgt een duidelijk beeld van wat hij denkt en hoe hij tot zijn beslissingen komt. Het vertelperspectief in de ik-vorm versterkt dit gevoel nog meer. Marc  wordt neergezet als een onzekere man die van strikte regelmaat houdt. Hij is ook erg eenzaam. Dat zorgde ervoor dat ik af en toe medelijden kreeg met hem gedurende het verhaal. Hij heeft ook gevoel voor humor, wat het boek wat luchtiger maakt.

De spanning in “Kortsluiting” wordt gestaag opgebouwd. Marc werkt zich steeds meer in nesten, waardoor hij uiteindelijk zichzelf voor blok zet. Gedurende het gehele verhaal hangt het zwaard van Damocles boven zijn hoofd, als een voorteken van dreigend onheil. De rode draad, zeg maar. Daarnaast zit het plot mooi in elkaar, met vooral op het einde een voor mij onverwachte climax.

Ik vond “Kortsluiting” een aangenaam boek om te lezen. Een luchtige thriller, die op zijn manier spannend was. Christine Bols is absoluut in haar opzet geslaagd. Ook een compliment voor de mooie en mysterieuze cover, dit is een extra troef om het boek uit de rekken te nemen in de winkel/bibliotheek. Mij intrigeerde het in ieder geval.

Waardering: 7,5/10


Lees “Kortsluiting” zelf!

Koop bij bol.com

Het bericht Kortsluiting – Christine Bols verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Kortsluiting – Christine Bols

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×