Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Laat me niet vallen – Willy Vlautin

Tags: maar horace niet

Titel: Laat me Niet vallen
Auteur: Willy Vlautin
Uitgever: Meulenhoff
ISBN: 978 90 290 9218 0

Horace Hopper is een jonge man van in de twintig. Zijn jeugd is een groot drama geweest, tot hij op de ranch van de familie Reese terecht kwam. Hij blijkt een geboren farmer. Alleen wil Horace geen schapenboer zijn. Hij wil bokser worden. En niet zomaar bokser, Maar de beste Mexicaanse bokskampioen ooit. Er is echter één klein probleem…

Horace Hopper is geen Mexicaan. Hij is een mengelmoes van nationaliteiten, maar de Mexicaanse hoort er niet bij. Bovendien spreekt hij geen Spaans en haat hij Mexicaans voedsel. Maar hij moet en zal als Hector Hidalgo carrière maken. Want iedereen weet dat Mexicanen de gemeenste boksers ter wereld zijn.

Horace/Hector trekt de stad in, waar hij iemand inhuurt om hem te coachen. Echt goed is die man niet, maar je moet wat. Ook merkt Horace dat zijn manager geld in eigen zak steekt. Maar hij wil wedstrijden vechten, steeds moeilijkere.

Ondertussen maken de Reeses zich grote zorgen. Over de vraag of Horace het wel gaat redden in de grote stad, maar ook over de toekomst van de ranch.

“Laat me niet vallen” is een wat volatiele leeservaring. Sommige stukken boeien enorm, maar andere momenten lijkt het onmogelijk de pagina’s om te slaan. Toch voegen deze moeilijkere stukken wel wat toe, al is het maar omdat ze de moeizame worsteling van Horace illustreren. Vlautin laat ons samen met Horace ploeteren met zijn ambities, identiteit en zijn “rugzakje” (al zal niemand dat zo noemen). Horace sleept zich door de hoofdstukken. En wij volgen.

Tot het einde volgen we Horace. Een zoet einde of een bitter einde? Dat verklap ik niet. Maar wel durf ik te zeggen dat de laatste pagina nadreunt als een linkse directe direct gevolgd door een uppercut.

Deze lezer is K.O.

Waardering: 8,5/10


Lees “Laat me niet vallen” zelf!

Koop bij bol.com

Het bericht Laat me niet vallen – Willy Vlautin verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Laat me niet vallen – Willy Vlautin

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×