Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Voor de Val (Noah Hawley) in de herdruk

Januari is altijd een wat vervelende maand. De Kerstvakantie kom ik nog wel door, want uitgevers timen hun publicaties natuurlijk zo dat de boeken en masse onder de kerstboom liggen. Veel te lezen dus, in december. En vaak loopt dat uit. Maar dan komen de feestdagen. Langzaam slinkt de stapel “nog te lezen”-boeken. Tot ik aan het laatste nog niet gelezen Boek begin. Dan bekruipt me toch altijd een lichte onrust. Wat als ik dit boek uit heb en ik niets meer te lezen heb? Wat dan? Nog erger is het wanneer ik een boek dichtsla en ik zoekend naar mijn volgende leesavontuur geen stapeltje boeken zie, maar een prominent lege plek.

Zo ook dit jaar.

Groot was dan ook de vreugde toen de postbezorger voor de deur stond met een pakketje. “Voor de Val” van Noah Hawley. Enthousiast pak ik het uit. Al snel vraag ik me af hoe ik eigenlijk aan dit boek kom. Ik kan me niet herinneren iets besteld te hebben, of aangevraagd. Maar ach, een boek is een boek. “Voor de val” draait om een vliegtuigcrash. In het toestel 9 bizar rijke en invloedrijke figuren, een kleine jongen en Scott. Scott is een kunstenaar die toevallig aan boord van het toestel is. Alleen Scott en de jongen overleven en er ontwikkelt zich een vriendschap.

Deja vu

Vreemd. Dit verhaal, dat ken ik ergens van. Is deze plotlijn gejat van een andere auteur? Is het toeval? Nee, niets van dit. Het eigenlijk antwoord is heel simpel: ik heb dit boek al gelezen. In 2016 kwam dit boek namelijk eerder uit. En nu komt uitgever Boekerij dus met een herdruk die voor slechts € 10 in de winkel ligt. Een slimme zet, aangezien Sony de filmrechten heeft verworven en er nu hard gewerkt wordt aan de verfilming van “Before the Fall”.

Ik vond “Voor de val” in 2016 een 8/10 waard. Dat vind ik nog steeds. Dus pak deze gelegenheid om te genieten van een spannend boek met een vlot plot, gelardeerd met filosofische gedachtengangen. Lees dit nu, zodat je in de bioscoop kunt verzuchten: “Ik vond het boek toch beter”


Lees “Voor de val” zelf!

Koop bij bol.com

Het bericht Voor de Val (Noah Hawley) in de herdruk verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Voor de Val (Noah Hawley) in de herdruk

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×