Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Voor uw liefde – Mario Vargas Llosa

Titel: Voor uw liefde
Auteur: Mario Vargas Llosa
Uitgever: Meulenhoff
ISBN: 978 90 290 9205 0

Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa heeft met “Voor uw liefde” een complex maar goed leesbaar boek neergezet dat eigenlijk onmogelijk is samen te vatten zonder teveel te verklappen. De uitgever houdt het er op dat het boek gaat om een rijke zakenman die wordt gechanteerd met foto’s waarop hij zich bezig houdt met prostituees en drugs. En dan zou hij ook nog een moord gepleegd hebben.

Dit onderdeel is slechts één van de vele lijnen die het boek volgt, zij het een belangrijke lijn. Maar “Voor uw liefde” gaat over veel meer dan dit element. Het gaat over seks, lust, liefde en trouw. Tegelijkertijd gaat het over politiek, journalistieke ethiek, mensenrechten. Het gaat over de worsteling van mensen uit elke laag van de Peruaanse samenleving die worstelen om tijdens de Fujimori-dictatuur het hoofd boven water te houden. En over dit alles zit een klein vleugje erotiek.

Maar bovenal is “Voor uw liefde” een blijk van de ongelofelijke penvaardigheid van Mario Vargas Llosa. Aan het eind van het boek experimenteert de schrijver met een stijlvorm die waarschijnlijk op elke cursus creatief schrijven in de prullenbak zou belanden: binnen hetzelfde hoofdstuk switcht hij tientallen keren van perspectief, alsof we naar vijf televisies tegelijk aan het kijken zijn. Dat zou enorm verwarrend moeten zijn, maar op de een of andere manier krijgt Vargas Llosa het voor elkaar om hier één vloeiend geheel van te maken. Daarin toont zich de echte meester.

Waardering: 9/10


Lees “Voor uw liefde” zelf!

Het bericht Voor uw liefde – Mario Vargas Llosa verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Voor uw liefde – Mario Vargas Llosa

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×