Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tweestrijd – James Patterson

Titel: Tweestrijd
Auteur: James Patterson
Uitgever: Cargo
ISBN: 9 78902 3428 015

“Tweestrijd” gaat over een moordenaar die van aandacht houdt en zichzelf als een groot toneelspeler beschouwd. Van elke moord maakt hij een voorstelling. Hij zorgt ervoor dat de media aanwezig is als er een moord gepleegd wordt. Hij maakt er een spelletje van, door aanwijzingen voor de politie achter te laten. Als Rechercheur Bree Stone bij een moordonderzoek wordt geroepen, wordt haar vriend Alex Cross (ex-politie/psycholoog) erbij betrokken. De moordenaar staat ondertussen tussen het publiek te kijken.

“Cross is er nu al, en het is pas onze eerste voorstelling. We zijn een hit”. (p.40)

Door de vele gruwelijke moorden, die altijd met publiek plaatsvinden  groeit de mediahysterie en als dan de media en Alex Cross  mailtjes gaan ontvangen van DCPM (moordenaar), wordt het Alex Cross duidelijk dat de moordenaar koste wat kost beroemd wil worden en dat hijzelf en Zijn naasten ook doelwitten zijn. Ondertussen is een beruchte seriemoordenaar Kyle Craig uit de gevangenis ontsnapt met hulp van buitenaf. Ook dit zorgt voor de nodige verwarring. Alex  Cross ontvangt nl.een anoniem telefoontje namens Kyle Craig. “Hij wil je laten weten, dat hij elke dag aan je denkt en dat hij een verrassing voor je in petto heeft”  (p.61)Kyle Craig is destijds door toedoen van Alex Craig veroordeeld en heeft jaren de tijd gehad om op wraak te zinnen.

“Tweestrijd”  beschrijft de jacht op een publieksmoordenaar en het spel, dat deze speelt. Ook lees je hoe Alex Cross twijfelt over zijn tijdelijke terugkeer bij het politieonderzoek en zijn werk als psycholoog.

De schrijfstijl van James Patterson is informeel en hij gebruikt niet meer details dan nodig is. Er is een vrij lange spanningsboog met veel gruwelijke moorden en uitgelokte media aandacht. “Tweestrijd” is een spannende thriller, die je achter elkaar uit wil lezen. Alleen wel een  met een voor mij teleurstellend einde dat ik niet verwacht had. Er zijn meerdere verhaallijnen, die het soms wat onoverzichtelijk maken.  Je leert de hoofdkarakters Alex Cross en Bree Stone niet echt kennen. Gaandeweg kom je er wel achter wat de reden van DCPM en Kyle Craig voor het moorden zijn.

Waardering: 7/10


Lees “Tweestrijd”zelf!

Het bericht Tweestrijd – James Patterson verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Tweestrijd – James Patterson

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×