Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ik zie jou – Clare Mackintosh

Titel: Ik zie jou
Auteur: Clare Mackintosh
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 978 90 261 3775 4

Welke routine heb jij in je leven?

Zoë Walker reist zoals elke ochtend met de trein naar Haar werk. Een vaste routine. Zoals ze wel vaker doet bladert ze door de krant die op een tafeltje naast haar is achtergelaten. Wanneer ze bij de rubriek met seksadvertenties tegenkomt krijgt ze de schok van haar leven: is dit nu haar foto die hier staat? Hij is niet zo duidelijk, maar ze zou durven zweren… 

Zoë is er niet gerust in. ‘s Avonds toont ze de foto aan de rest van het gezin, maar deze geloven niet dat zij het is op de foto. Omdat ze het niet vertrouwt, houdt ze verder de advertenties in de gaten. Als ze op een dag een artikel leest over een vrouw die gewurgd is teruggevonden, herkent ze tot haar schrik de vrouw. Ze zag haar foto in een advertentie enkele dagen geleden. Hierdoor geraakt Zoë overtuigd dat ze wel eens in gevaar zou kunnen zijn.

De enige die haar aanvankelijk gelooft is politieagente Kelly Swift. Na fouten uit het verleden wil zij zichzelf bewijzen en koste wat het kost deze zaak oplossen. Slaagt ze hierin voordat er meer slachtoffers vallen?

“We zijn allemaal gewoontedieren. Zelfs jij. Elke dag pak je dezelfde jas en je vertrekt elke morgen op dezelfde tijd. . . .  En al die dingen weet ik omdat het nooit in je is opgekomen dat er iemand naar je kijkt. Routine is je troost. Het is bekend, vertrouwd. Door die routine voel je je veilig. Die routine zal je dood worden.”  (p.58)  

Clare Mackintosh heeft met “Ik zie jou” een thriller neergezet over een onderwerp dat ons toch wel even doet stilstaan bij onze dagdagelijkse gewoontes. We staan er niet bij stil dat we vaak erg voorspelbaar zijn. Of hoeveel andere mensen over ons weten. Met Facebook en Twitter is een foto of bericht heel snel gedeeld. “Ik zie jou” speelt hier handig op deze thema’s in.

Vanaf de eerste bladzijde zat ik volledig in Het Verhaal. De spanning liet wel even op zich wachten, dit ook omdat het verhaal wisselt tussen Zoë en Kelly, maar al snel zat ik op het puntje van mijn stoel en kon ik het boek amper wegleggen. Ook de schuingedrukte passages tussenin, waar de dader aan het woord is, maakt dat het verhaal haar spanning behoudt.

En dan het einde. “Ik zie jou” heeft mijn verwachting volledig ingelost. Het verhaal eindigt met een climax vol actie. En als je dan denkt dat het verhaal ten einde is en weet hoe alles zit, komt daar nog de epiloog, waardoor het boek eindigt met een onverwachte plottwist.

Clare Mackintosh heeft mij volledig verrast. En dat gebeurt niet vaak! 

Waardering: 9/10


Lees “Ik zie jou” zelf!

Het bericht Ik zie jou – Clare Mackintosh verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Ik zie jou – Clare Mackintosh

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×