Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

De jager – Tom Wood

Titel: De jager
Auteur: Tom Wood
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7989 3

Ongelofelijk hoeveel geweld je tussen twee kaften kunt vangen. Zoveel geweld als in “De Jager” ben ik niet tegengekomen. En ik heb toch best veel boeken gelezen. In “De Jager” leren we Victor kennen, een huurmoordenaar. Zijn laatste missie is eigenlijk te makkelijk: hij moet iemand ombrengen en een USB stick wegnemen.

De missie slaagt zonder al teveel moeite, Maar vlak erop bemerkt hij dat er iets niet pluis is. En zo staat de body count nog voordat we op pagina 40 zijn aangekomen op negen doden. Want ook Victor is doelwit geworden. Victor is goed, maar de strijd aangaan met het volle arsenaal van de CIA is zelfs voor hem een uitdaging.Gelukkig blijkt er binnen de CIA een stel mannen zijn die hun eigen oorlogje voeren. Omdat ze bang zijn dat ze gepakt gaan worden, willen ze de losse eindjes opruimen. Eén van die losse eindjes is een vrouw, die als contactpersoon optrad richting Victor. Ze zoekt hem op en weet langzaam haar status te veranderen van vijand naar bondgenoot. Samen vormen ze een prima team: zij de skills van een analist, hij de praktische vaardigheden.

Maar of ze het er levend af gaan brengen? Want ze worden niet alleen gevolgd door de macht van de VS (bestuurd door een paar verraders), maar ook door andere regeringen die wel interesse hebben in de informatie op de USB….

“De Jager” zit, ik zei het al, boordevol geweld. Naar mijn smaak eigenlijk iets teveel, want door de action packed inhoud komt er nooit een rustmoment. Geen momentje van bezinning of reflectie waarin het verhaal duidelijker wordt of personages snel uitgediept kan worden. Ook leest het hierdoor soms wat vermoeiend. “De Jager” is dus niet bepaald geschikt als verhaaltje voor het slapengaan. Maar het is wel uitermate geschikt voor een vrije zaterdagochtend. Of ’s avonds, in plaats van Een Film.

De vaardigheid van auteur Wood blijft lang verborgen onder schoten, rinkelend glas en explosies. Maar toch komt deze af en toe naar boven. Sterkste moment, wat mij betreft, is een volstrekt onverwachte ontwikkeling net na de helft van het boek. Tom Wood heeft heel vakkundig een bepaald pad voorbereidt. Maar net op het moment dat we op dit pad snelheid gaan winnen, springt hij ineens een zijpaadje in. Een paadje dat we niet eens hadden gezien.

Er zitten een paar kleine voorbeeldjes van iets dergelijks in het boek, waardoor we stiekem tóch nog onze personages leren kennen en zelfs enige sympathie voor hen op kunnen brengen. De eerste indruk van dit boek herinnerde aan een film uit 1985, genaamd “Commando” waarin Arnold Schwarzenegger op weinig subtiele wijze zijn dochter redt van een stel ontvoerders en daarbij ettelijke tientallen (honderden) mannen dood. Een film met veel explosies en geweld, maar nul geloofwaardigheid.

Maar als je doorleest, blijkt “De Jager” toch een stuk beter in elkaar te zitten. De motieven blijken logisch, de personages reageren natuurlijk en de diverse onderdelen passen prima in elkaar. Dus…eigenlijk best lekker.

Waardering: 7,5/10


Lees “De Jager” zelf!

97

Het bericht De jager – Tom Wood verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

De jager – Tom Wood

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×