Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

In beeld met pinterest in 60 minuten – Helene van den Dungen

Titel: In Beeld Met Pinterest in 60 minuten
Auteur: Helene van den Dungen
Uitgever: Haystack
ISBN: 978 94 612 6165 6

“Wat? Zitten jullie nog niet op Instagram?” “Hoezo, doen jullie niets met Google+?” Of: “Jullie zouden echt eens actief moeten worden op Pinterest”. Eerlijk gezegd pak ik liever gewoon een goed boek om de uurtjes mee door te komen dan dat ik me volledig op Social Media stort, maar ok… ik werd toch nieuwsgierig.

Mooi dus dat Haystack het boekje “In beeld met Pinterest in 60 minuten” heeft uitgebracht. Een uurtje heb ik er best voor over om LekkerLezen.net beter onder de aandacht te brengen.
Zoals bij dit soort boekjes gebruikelijk begint ook dit boek met een inleiding: wat is Pinterest, wie gebruiken het? Waarvoor? En natuurlijk wat cijfers die de stelling onderbouwen dat je écht niet meer meetelt als je niet op Pinterest zit. Trouwens, ook met de boodschap dat Pinterest tegenwoordig verder zou gaan dan “Vrouwen en Trouwen”. Goed te volgen, met af en toe een praktijkverhaal om de boodschap te illustreren.

Vervolgens gaat het om de marketingkracht van het platform. Hoe kun je (re-)pinnen, delen, borden maken enzovoort. En vooral: hoe kun je dit doen op een manier die bedrijfsmatig zinvol is. Uitermate interessant allemaal en -wederom- goed te volgen. Vooral daar waar het gaat om publieksparticipatie ga ik even rechter op zitten. Want hoe gaaf is het als je meer mensen kunt betrekken?

“In beeld met Pinterest in 60 minuten” heeft een titel die wellicht wat té ambitieus is. Wel leert het me in een uurtje alles wat ik moet weten over het platform. Technisch heb ik het wel in de vingers nu. Alleen het toepassen, dat vergt een stuk creativiteit die voorlopig nog even niet meedoet. De voorbeelden in het boek draaien allemaal rondom bedrijven die een product willen verkopen en Pinterest hanteren als een inspiratiekanaal voor haar klanten. Bij LekkerLezen.net hebben we echter geen product te verkopen. We schrijven recensies en hopen dat onze bezoekers zo lief zijn af en toe een boek te kopen via een referral vanaf onze site, of misschien een reclame banner te klikken.

Dus hoe wij Pinterest kunnen hanteren, vooral ook aangezien we allemaal nog een day-job hebben, dat blijft vooralsnog onduidelijk. Behalve dan dat we binnenkort eens gaan uitzoeken of we het makkelijker kunnen maken onze content te delen.

Heb jij een idee over hoe wij Pinterest zinvol kunnen inzetten, zonder gelijk uren per dag kwijt te zijn? We horen het graag.

Waardering: 7,5/10


Lees “In beeld met Pinterest in 60 minuten” zelf!

Het bericht In beeld met pinterest in 60 minuten – Helene van den Dungen verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

In beeld met pinterest in 60 minuten – Helene van den Dungen

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×