Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

W. McDonough en M. Braungart – Cradle to Cradle

FacebookTwitterGoogle+PinterestStumbleUponLinkedInWhatsAppDelen

Titel: Cradle to Cradle, Remaking the Way We Make Things
Auteur: William McDonough, Michael Braungart
Uitgeverij: North Point Press
ISBN: 0-86547-587-3
Taal: Engels

Een revolutie op boekengebied: dit boek is gedrukt op “papier” gemaakt van een kunststofvezel, waardoor het niet slijt en waterbestendig is! Een materiaal geheel in lijn met de boodschap van het boek. McDonough betoogt dat recycling eigenlijk downcycling is en breekt een lans voor een geheel nieuw perspectief op “productie”.

Volgens de auteur moet al in de ontwerpfase aandacht Worden besteedt aan het afval; producten moeten zo ontworpen worden dat zo min mogelijk grondstoffen worden gebruikt én dat nadat het product wordt weggegooid, het afval nog voor iets anders gebruikt kan worden.

Klinkt als iets voor treehugging hippies? Toch niet, McDonough heeft dit paradigma toegepast bij het saneren van een oude autofabriek van Ford. Een van de meest vervuilde industriegebieden in de VS werd hierdoor een moderne en schone werkomgeving. En dat merkt General Motors (het bedrijf dat Ford bezit) ook in de boeken: de kosten zijn significant gedaald. Een eye-opener!

Het boek Cradle to Cradle was eerst een hit onder de meer milieubewuste lezer, maar is bezig met een opmars, waardoor het een meer algemeen lezerspubliek trekt.


Cradle to Cradle zelf lezen?

Bol.com

Het bericht W. McDonough en M. Braungart – Cradle to Cradle verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

W. McDonough en M. Braungart – Cradle to Cradle

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×