Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Een tweede kans – Amanda Prowse

FacebookTwitterGoogle+PinterestStumbleUponLinkedInWhatsAppDelen

Titel: Een tweede kans
Auteur: Amanda Prowse
Uitgever: Aerial Media Company
ISBN: 978 94 026 0159 6

Amanda Prowse is een Engelse schrijfster die in 2011 Haar eerste boek in eigen beheer uitgaf. Dit boek werd een echte bestseller, ze had er inmiddels ook de aandacht van een uitgeverij getrokken. Haar boeken hebben een gemeenschappelijke factor en dat is dat het liefdesverhalen zijn. Amanda Prowse is zeer productief en ze heeft meer dan 13 boeken op haar naam staan die allemaal goed verkochten. Na het lezen van haar “Een tweede kans” is dit voor mij zeer begrijpelijk.

Liefde is een groot thema in de literatuur en het mooiste is als deze op de juiste wijze gevierd wordt. Liefst op een manier waar iedereen zich iets bij kan voorstellen of bij kan wegdromen. Amanda Prowse weet dit als geen ander voor elkaar te krijgen. In “Een tweede kans” speelt Bea(trice) de hoofdrol. Bea is in de vijftig en woont in Sydney waar ze een eetcafé heeft. Aan het begin van het boek sterft haar man Peter. Peter was een zeer zorgzame en lieve man die als een vader was voor haar zoon Wyatt, maar ook haar steun en toeverlaat. Wat moet je dan met je liefdesleven als je al in de vijftig bent? Zul je ooit nog iemand vinden? Vragen die eenieder zich kan voorstellen. We vragen ons af of liefde alleen voor de jeugdigen is? Wie wil er nu geen tweede kans?

Bea heeft een zeer kort verleden met de liefde van haar leven die ook de vader van Wyatt is. Alleen heeft ze Wyatt daar nooit iets over verteld. Peter wist het wel maar hield zoveel van haar dat hij dit accepteerde. Na Peters dood ontvangt Bea een brief uit Edinburgh die een aantal gebeurtenissen in gang zet. De eigenaar van het Christmas Cafe, ook een eetetablissement, wil tips met haar uitwisselen over gerechten. Als haar kleindochter Flora haar toevlucht tot haar zoekt als ze ruzie heeft met haar ouders, besluit Bea met haar naar Edinburgh te gaan, gewoon omdat ze er even lekker uit wil.

Hoewel Bea nooit eerder in Edinburgh is geweest, heeft deze stad een bijzondere rol in haar leven gespeeld. Een rol waar ze niet graag over sprak. Was deze reis naar Edinburgh wel zo spontaan of speelde er meer mee? Door haar kleindochter Flora komen veel diep begraven verlangens boven die veel losmaken bij Bea. Ze durft eindelijk wat geheimen prijs te geven en het verleden van Bea dat decennia lang geheim bleef, zelfs voor haar zoon, wordt ontsluierd.

Hoewel er wat trieste elementen in het boek voorkomen, zitten er ook talloze komische taferelen in het boek. Wat het boek zo aantrekkelijk maakt is de verhaallijn afgewisseld met de psychologie van de personages. Tegenslagen maken de personages in dit boek sterk, maar ook interessant. Ieder personage heeft een gezicht dat maar aan weinigen getoond wordt en een publiek gezicht. Door deze twee gezichten onstaan er vele misverstanden. Dit geeft te denken over hoe anderen in het werkelijke leven van de lezer zijn. Verder zit er tempo in het boek en het verhaal leidt ook ergens toe. De ontknoping lijkt eerst heerlijk voorspelbaar maar is toch verrassend. Het kan niet anders dan dat “Een tweede kans” een happy end kent en dat Bea haar tweede kans op liefde krijgt.

Het boek speelt zich af rondom Kersttijd wat het ideaal maakt om in deze periode voorafgaand aan Kerst te lezen. Desondanks is dit boek zo sterk dat je het zelfs in de zomer zou veel plezier zou lezen. “Een tweede kans” van Amanda Prowse vraagt erom om verslonden te worden. Ik ben benieuwd of haar andere boeken ook dat effect opwekken.

Waardering: 8/10


Lees “Een tweede kans” zelf!

Het bericht Een tweede kans – Amanda Prowse verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Een tweede kans – Amanda Prowse

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×