Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SLOW FOOD- o organizatie careia ii pasa!

Slow Food este o organizație internațională angajata, să se asigure ca toată lumea are dreptul de a accesa și de a se bucura de mâncare bună : buna pentru consumatori, producători și buna pentru mediu.

Ea a fost fondată ca o organizație non – profit in 1989 pentru a combate răspândirea culturii fast-food și dispariția tradițiilor culinare locale și lucrează pentru a ridica gradul de conștientizare a impactului alegerilor noastre alimentare asupra lumii din jurul nostru. SLOW FOOD consideră că orice persoană are dreptul la hrană sanatoasa de calitate și prin urmare, fiecare dintre noi are responsabilitatea de a proteja patrimoniul biodiversității, cultura și cunostintele dintre generații, care fac din a manca, una dintre plăcerile fundamentale ale vieții.

SLOW FODD implică milioane de oameni care împărtășesc filozofia produse alimentare ” bune, curate, corecte”, o rețea de pasionați bucătari, experți, tineret, producatori, pescari și academicieni din mai mult de 160 de țări. Inclusi în această mișcare sunt 100.000 de membri care s-au alăturat în 1500 grupuri locale, care contribuie financiar la asociație prin taxe de membru și  participa la evenimentele organizate în regiunea lor. Acolo sunt, de asemenea, 2.500 de comunități alimentare Terra Madre care sunt angajate pe o scară mică in productia alimentara.

Educația este fundamentală pentru strategiile Slow Food și se regaseste in toate proiectele și activități sale. Pentru Slow Food, educarea înseamnă a promovarea plăcerea de a manca, conștientizare în achiziționarea alegerilor, respectul pentru natură și anotimpuri, și aprecierea producătorilor și a cunoștințelor lor de catre copii, tineri și adulți.

Cu Master of foods, ateliere de gust, grădini școlare, conferințe și seminarii, Slow Food aduce publicul mai aproape de alimente sanatoase și educația gustului. Începând cu anul 2004, Universitatea de Științe Gastronomice din Pollenzo a oferit, de asemenea, cursuri multidisciplinare care combina si fuzionează științele umaniste și de formare stiintifica și de comunicare, excursii senzoriale, activități de campus pe bază de studiu în Italia și în lume, pentru a oferi o înțelegere a complexității si a naturii interdisciplinare a produselor alimentare.

Pentru a proteja, a apăra și promova biodiversitatea alimentelor și pentru a consolida comunitatile locale, Slow Food, prin Fundația Slow Food, coordonează și sponsorizeaza o serie de proiecte pentru a sprijini producătorii de alimente la scară mică : a Presidia, 10.000 gradini din Africa, Pieta Pământului si Arca de gust.

Biodiversitatea este diversitatea vieții, de la cel mai simplu nivel ( gene și bacterii ) la cele mai ( specii de animale și vegetale, ecosisteme) complexe.

Biodiversitatea permite plantelor și animalelor sa contracareze pentru a se adapta schimbărilor climatice neasteptate, atacurilor parazitare și bolilor. Un sistem biologic variat este echipat cu anticorpii necesari pentru a lupta cu organismele dăunătoare și să-și recapete propriul echilibru; un sistem cu diversitate scăzută este în schimb foarte fragil.

Împreună cu flora și fauna sălbatica, multe plante domesticite de om și rase de animale pentru lapte sau carne dispar. Potrivit FAO, 75 % din soiurile de plante comestibile au fost ireversibil pierdute. Astăzi 60 % din produsele alimentare la nivel mondial se bazeaza pe trei cereale ( grâu , orez și porumb) iar dieta umană se bazează pe o câteva soiuri hibride selectate si vândute agricultorilor de o mână de multinaționale.

Acesta este motivul pentru care Slow Food, prin Fundația sa, pune in opera proiecte pentru a proteja biodiversitatea agricolă din întreaga lume.

Scopul de a proteja biodiversitatea, trebuie mai întâi înțeles. Pentru a face acest lucru, Slow Food a creat Arca Gustului, un proiect pentru a colecta si cataloga specii de plante și animale precum și produse alimentare, cum ar fi brânzeturi, mezeluri, pâine și dulciuri.

Oricine se poate implica pentru nominalizarea unui produs pentru al salva pe website-ul www.slowfoodfoundation.org/ark

Arca gustului este un catalog de ​​produse, dar, de asemenea, Slow Food se execută proiecte care implica direct producătorii alimentelor: Presidia. Slow Food Presidia face acțiuni concrete pentru a proteja un aliment tradițional pe cale de dispariție ( un produs Ark ), astfel devenind faza operațională a Ark. Presidia sunt, de asemenea, stabilite pentru a proteja o tehnica tradițională, la riscul de a fi pierduta ( pescuit, de reproducere, de prelucrare, agricultură etc. ) sau a păstra un peisaj rural ( de exemplu, plantații de măslini batrani sau livezi de citrice ).

Două alte instrumente importante folosite pentru a proteja, spori și de a promova biodiversitatea sunt grădinile Slow Food ( familie, comunitate și școală ) și Piețele Pamantului, care unesc producătorii de mici dimensiuni si consumatori.This post first appeared on Blog Produse Si Alimente Bio Organice, please read the originial post: here

Share the post

SLOW FOOD- o organizatie careia ii pasa!

×

Subscribe to Blog Produse Si Alimente Bio Organice

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×