Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

SUA si Elvetia au semnat un acord de echivalenta organic

Pe 09 iulie de 2015 Elvetia si SUA au semnat un acord de echivalenta organic.

produse bio calitate americana

Noul pact comercial va facilita importul si exportul de produse Ecologice dintre cele doua tari.

produse bio elvetiene

In conformitate cu termenii acordului, produsele bio americane care detin o certificare organica regionala pot fi vândute cu amanuntul ca fiind ecologice in Elvetia si viceversa, ceea ce elimina necesitatea unui set dublu de certificari. SUA a semnat deja acorduri de echivalenta similare cu Canada ( 2009), UE ( 2012), Japonia ( 2013) si Coreea ( 2014).

produse ecologice certificate bio suisseEchivalenta organica dintre cele doua natiuni va simplifica comertul organic, va consolida agricultura ecologica, in beneficiul comunitatii organice in crestere, si si va sprijini crearea de locuri de munca si de afaceri pe o scara globala.

produse bio americane certificate

” Acest parteneriat reflecta puterea standardelor ecologice USDA, permitând partilor interesate americane sa acceseze piata organica elvetiana”, a declarat Anne Alonzo , Administrator al Serviciului de Marketing Agricol USDA, care supervizeaza programul national organic.” Acordurile comerciale pe care le-am obtinut sunt un indicator semnificativ al rezistentei Programului Organic National si a valoarii etichetei ecologice USDA.”

“Acordul deschide Elvetia pentru fermierii ecologici americani, cei din industria fermelor animale organice si producatorii de alimente ecologice “, a declarat Robert Anderson, Senior Advisor de la Organic Trade Association (OTA ).” La fel de important, impreuna cu acordul istoric SUA – UE de echivalenta organica, se creeaza accesul simplificat pe pietele ecologice puternice din Europa continentala, si promoveaza fluxurile reciproc avantajoase de ingrediente organice intre Elvetia, Europa si SUA.”

Intr-adevar, de fapt Elvetia nu este parte a Uniunii Europene, dar este o sursa de ingrediente din tarile UE ( si invers ), iar relatiile comerciale anterioare dintre Elvetia si SUA erau destul de complicate. Cu noul acord, semnat, ambele tari – precum si a pietele ecologice din restul UE – vor beneficia de acesta.

produse bio calitate elvetiana

Asociatia agricola ecologica elvetiana Bio Suisse a declarat ca saluta acordul.

Elvetia este una dintre Cele Mai Mari piete organice din Europa. De fapt, Institutul European de Cercetare in Agricultura Ecologica ( FiBL ) estimeaza ca consumatorii elvetieni au cea mai mare rata de consum ecologic pe cap de locuitor din lume.

Potrivit Bio Suisse, piata produselor alimentare ecologice a crescut cu 7,5% la 2,207bn CHF in 2014. Acest lucru inseamna ca produsele ecologice certificate reprezinta in prezent cota de 7,1 % din intreaga piata de alimente Din Elvetia. Produsele proaspete si produsele ambalate au fost cele mai de succes categorii cu o crestere de 4,5 % si respectiv 7,3%.

Cele mai mari doua grupuri de supermarketuri din Elvetia, Migros si Coop, au raportat o crestere in comertul cu amanuntul de alimente ecologice, asa cum a facut si inca in crestere, sectorul special al comertului organic cu amanuntul. Si, desi agricultura ecologica in Elvetia este in crestere – rapoartele Bio Suisse spun ca anul trecut, 5979 ferme exploateaza in conformitate cu normele de certificare Bio Suisse, aceste reguli, marcheaza o crestere de 1,6% – iar cererea pentru produsele ecologice este in continua crestere cerintele neputand fi indeplinite de catre agricultura nationala singura.

produse bio elvetiene de calitate superioara

Prin urmare, piata de produse bio organice din Elvetia se bazeaza pe importuri. In schimb, multi producatori elvetieni sunt cu ochii pe piata organic lucrativa din SUA, care, conform studiului anual OTA a crescut cu 11,3 %, la 39.1bn USD in 2014.This post first appeared on Blog Produse Si Alimente Bio Organice, please read the originial post: here

Share the post

SUA si Elvetia au semnat un acord de echivalenta organic

×

Subscribe to Blog Produse Si Alimente Bio Organice

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×