Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nautul un aliment sanatos

Ca si alte legume daruite de natura, Nautul bio,  face parte neindoielnic din traiul celor care au adoptat un mod de viata vegan, raw food sau vegetarian.

naut bio organic

Nautul are un gust delicios ca de nuci și o textură care este untoasa, oarecum cum este amidonul sub formă de pastă. O leguma foarte versatila, nautul este un ingredient menționat în multe feluri de mâncare din Orientul Mijlociu sau indiene, cum ar fi hummus, falafel și curry. În timp ce mulți oameni cred că de nautul este bej la culoare, alte soiuri sunt decorate în culori, cum ar fi negru, verde, rosu si maro.

Beneficiile pentru sanatate ale năutului

Avantaj, continutul in fibre și pierderea în greutate : Ca si alte fasole, năutul, este bogat în fibre alimentare, atât solubile cat și insolubile. Fibrele solubile formeaza o substanta – gel ce este descompusa in tractul digestiv,acestea ajuta la scaderea colesterolului si intarzierea digestiei. Studiile de cercetare au arătat că fibrele insolubile nu numai ca ajută la  prevenirea constipatiei, dar, de asemenea,ajută la prevenirea tulburărilor digestive.

produse bio organice certificate

Proteine ​​pentru vegetarieni : Năutul este o sursa buna de proteine​​. Combinat cu cereale integrale cum ar fi proteina din grâu integral, el oferă o cantitate de proteină comparabilă cu cea a cărnii sau a produselor lactate, fără calorii ridicate sau grăsimi saturate.

Mangan pentru producerea de energie : natul este o excelenta sursa de mangan si de minerale, care este un cofactor esențial într-o serie de enzime importante, în producția de energie și in apărare si imunitate prin intermediul, antioxidantelor. Doar o ceasca de naut furnizează 84,5 % din valoarea de zi cu zi pentru acest mineral.

produse organice certificate

Iron Boost : nautul poate stimula energia din cauza conținutului lui ridicat de fier. Acest Lucru Este deosebit de important pentru menstruatia femeilor, gravide sau pentru femeile care alăptează și în creșterea copiilor. Fierul este o componentă integrantă a hemoglobinei, care transporta oxigenul de la plamani la toate celulele corpului, și este parte a sistemelor enzimatice cheie, pentru producerea de energie si a metabolismului.

Stabilizarea zaharului din sange și un indice glicemic scazut ( GI ) : Fibrele solubile ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Dacă aveți rezistență la insulină, hipoglicemie sau diabet, nautul, poate ajuta să echilibrati nivelul zahărului din sânge în timp ce oferă, energie cu ardere incet-constantă. El are o valoare GI scăzuta de 28-32 ceea ce înseamnă ca carbohidratii din el sunt defalcati și digerati încet. Acest lucru este util pentru pierderea în greutate, deoarece controlează apetitul.

hrana sanatoasa prin produse bio organice

Inima sanatoasa : Consumul regulat de Năut poate duce la reducerea colesterolul LDL ( rau ) cat si a colesterolului total. Nautul conține semnificative sume de acid folic si magneziu. Folatul determină scăderea concentrațiilor de aminoacizi, homocisteină și întărește vasele sanguine. Studiile au descoperit ca năutul reduce riscul de atac de cord.

Pentru femei : Nautul contine fitochimicale numite saponine, care pot acționa ca antioxidanți. S-ar putea reduce riscul de cancer mamar, ar proteja împotriva osteoporozei și reduce la minim bufeuri la femeile in post-menopauza .

alimente bio naut alb naut negru

Pierderea în greutate : Datorita continutului ridicat de fibre și GI scazut, nautul este sunt excelent in diete pentru slabire. Salatele cu năut sunt gustoase și puteți să vă păstrați senzatia de satietate mai mult timp, si deci controla apetitul.

salata de naut organic

Intr-un cuvant introducerea nautului in dieta zilnica poate conduce la evitarea si diminuarea incidentei a numeroase si diverse afectiuni pe care le putem avea de-a lungul vietii.This post first appeared on Blog Produse Si Alimente Bio Organice, please read the originial post: here

Share the post

Nautul un aliment sanatos

×

Subscribe to Blog Produse Si Alimente Bio Organice

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×