Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Maine, 27 noiembrie, ultima zi in care se depune “Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national”- 394

Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe Teritoriul national”- D394 se depune pana 27 noiembrie 2015, inclusiv data de 25 a lunii urmatoare încheierii perioadei de raportare si numai daca în aceasta perioada au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare. Aceasta se completeaza electronic cu ajutorul programului de asistenta ANAF.

Ce este Declaratia 394?

Declaratia 394 este o declaratie informativa ce se refera la livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national. Orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA de pe Teritoriul Romaniei este obligata sa declare semestrial toate livrarile respectiv prestarile de bunuri si servicii pe care le efectueaza , precum si achizitiile de bunuri si servicii realizate pe teritoriul Romaniei catre sau de la alte persoane aflate pe teritoriul Romaniei , de asemenea impozabile si inregistrate in scopuri de TVA.

Care sunt contribuabilii care au obligatia de a depune aceasta declaratie?

a) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania Conform Art. 153 Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, si care sunt obligate la plata taxei conform art. 150 alin. (1) si (7) din Codul fiscal, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art. 126 alin. (1) si taxabile cu cota prevazuta de lege.

b) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 153 din Codul fiscal, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevazuta de lege.

In Declaratia 394 este obligatoriu sa fie declarate urmatoarele:

– toate operatiunile impozabile care au fost realizate pe teritoriul Romaniei cu alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA de pe teritoriul tarii pentru care au fost emise facturi inclusiv facturile de avanas;

– toate operatiunile avand TVA nedeductibil desfasurate pe teritoriul Romaniei;

– toate operatiunile inscrise in facturile care au fost emise in vederea vanzarilor cu amanuntul.

Cum se declara?

Declaratia se completeaza cu valoarea cumulata înscrisa în facturile emise/primite, pentru fiecare cod de înregistrare în scopuri de TVA, ale partenerilor de tranzactii.

Exceptie: valorile totale înscrise în facturile aferente tranzactiilor pentru care se aplica taxarea inversa, care se completeaza pe acelasi formular, separat fata de celelalte operatiuni, pentru fiecare partener.

ATENTIE! Daca dupa depunerea declaratiei se constata existenta unor omisiuni sau erori în datele declarate sau în cazul în care una ori mai multe facturi sunt emise în cursul unei perioade de raportare, dar sunt primite de beneficiarul tranzactiei dupa data depunerii declaratiei, persoana impozabila trebuie sa depuna o noua declarative corect completata, care înlocuieste declaratia informativa depusa initial.

Declaratia 349  Nerespectarea obligatiei de depunere a declaratiei informative reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice, conform prevederilor Codului de procedura fiscala (art. 219 alin.1 lit.f si alin.2 lit. c).

Pentru servicii de contabilitate apelati la: www.contaradulescu.ro

Share the post

Maine, 27 noiembrie, ultima zi in care se depune “Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national”- 394

×

Subscribe to Blog Contabilitate: Blog Contabilitate Ce Ofera Noutati Contabile Si Fiscale. Consultanta Contabila Gratuita Si La Indemana Oricui. Locul Unde Intrebarile Despre Contabilitate Isi Gasesc Raspunsul.

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×