Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Boosta din vinterhy!

Hösten och vintern är påfrestande årstider för Huden, då vädret kan växla mellan väldigt varma och väldigt kalla temperaturer, inomhusluften är också ofta torr.

Många kunder som under sommarhalvåret inte har problem med huden, kommer då till oss och frågar om produkter för extremt torr hud, rodnader, klåda och eksem när kylan slår till. Har du besvär, kan du hjälpa huden genom att använda bra produkter. Vadå för produkter tänker du? En riktlinje är att kroppslotion, hudkrämer etc under de kallare vintermånaderna bör vara rikare, alltså fetare och innehålla mer näring för huden. Om det är riktigt kallt ute ska du tänka på att inte tvätta dig och smörja in sig med vattenhaltiga produkter (lotion och kräm) precis innan du går ut. Vattnet i produkten kan då kyla/frysa huden och belastningar kan uppstå. För att undvika detta så får man antingen smörja in sig tidigare på dygnet (så vattnet hinner dunsta eller tas upp i huden) eller ännu hellre – smörja in sig med produkter som bara innehåller fett eller så kallad facebalm, ett modernt uttryck för ansiktssalva.

Det är inte sällan att barn som vuxna får röda nariga kinder. Kinderna är ett känsligt parti och skyddas med en fet salva.  Påfrestningarna på huden kan också visa sig som cuperoser (ytliga blodkärl, ådernät).

Då gör du för att hålla huden fet och fuktig!

Händer brukar vara utsatta områden på kroppen som blir nariga och kanske till och med leder till små sår. Bivaxsalva kan uppfattas som fet och lite glansig/halkig salva. Se då till att smörja händerna när de är fuktiga. En fuktig hud är öppen och tar lättare upp fettet. Man kan också smörja in händerna med rikligare salva på nätterna och sedan ha handskar på sig. Likaså fötter, då kan du använda bomullsstrumpor. Man kan tänka på att vara försiktig med vattenkontakt och ha handskar när man diskar.

Hudvårdsrutiner och recept

Man bör bara tvätta sig på kvällen och på morgonen räcker det med att skölja med vatten, badda med ansiktsvatten och därefter smörja in sig med salva framför allt om du är ute mycket. Som ansiktstvätt kan man med fördel använda oliv- eller rapsolja. Man fördelar då ca 1 tsk på torr hud och masserar lätt så att smutsen löser upp sig. När man har löst upp smutsen i ansiktet med oljan blöter man en liten handduk i varmt vatten och torkar av oljan och smutsen. Skölj därefter, rikligt med först ljummet, därefter lite kallt vatten (för att sluta porerna).

Recept på att tillverka egen enkel bivaxsalva

Du behöver olja, bivax, kastrull, vatten, värmetålig behållare, slickepott, burk. Hitta råvarorna du behöver här.

Gör så här

  1. Smält 80 ml olivolja och 20 g bivax på vattenbad i kastrull.
  2. Ta av värmen när det är helt smält och rör tills det har svalnat av. Se till att det hela tiden rörs när det håller på att svalna.
  3. Då salvan börjar stelna på botten och sidorna, tag då en slickepott och rör ner från sidorna i bunken så allt blandar sig.
  4. Häll upp på burk. Klart! Salvan är perfekt som den är också.


This post first appeared on 100% Naturlig Hudvård - Bivaxsalva.se, please read the originial post: here

Share the post

Boosta din vinterhy!

×

Subscribe to 100% Naturlig Hudvård - Bivaxsalva.se

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×