Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Diferenta nefavorabila de curs valutar va fi acoperita de Guvern pentru PNDR


Guvernul a aprobat OU pentru completarea art. 13 din OU a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea Fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricola, PNDR si a fondurilor alocate de la bugetul de stat.

Prin acesta Ordonanta de Urgenta este reglementata finantarea diferentei nefavorabila de curs valutar aferenta platilor efectuate de catre beneficiarii proiectelor depuse pe masurile 121, 123,312, 313 din PNDRcatre furnizori pentru achizitiile de utilaje si/sau echipamente contractate in euro, pana la 15% din valoarea initiala a contractului in lei.


Aprobarea urgenta a prezentului act normativ consta in evitarea pierderii finantarii europene, in contextul finalizarii perioadei de programare 2007-2013, intru-cat sumele care ar putea rezulta din rezilierea contractelor de finantare din motivul imposibilitatii suportarii de catre beneficiari ai proiectelor depuse, a efortului financiar suplimentar rezultat din acoperirea diferentelor nefavorabile de curs valutar, nu mai pot fi realocate pentru finantarea unor noi contracte.
Sursa: www.gov.ro


This post first appeared on Consultanta Fonduri Europene-blogul Fondurilor Str, please read the originial post: here

Share the post

Diferenta nefavorabila de curs valutar va fi acoperita de Guvern pentru PNDR

×

Subscribe to Consultanta Fonduri Europene-blogul Fondurilor Str

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×