Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Gadgeturile auto – noi oportunitati de afaceri

Pe masura ce tehnologia comunicarii evolueaza tot mai rapid, anumite Afaceri sunt scoase pe tusa, in timp ce noi gadgeturi autooportunitati se deschid pentru antreprenorii viitorului.

Fenomenul in sine este vechi de cand lumea, doar ca in zilele noastre se desfasoara cu o rapiditate nemaiintalnita pana acum.

Tot timpul noile tehnologii au scos de pe Piata afaceri bazate pe tehnologii vechi dar au si creat Noi Oportunitati pentru cei care au avut inspiratia de a vedea din ce parte sufla vantul (cati potcovari mai cunosti azi? locul lor a fost luat de mecanicii auto).

Revenind la ideea din primul paragraf, tehnologia gadgeturilor auto, creaza la randul ei noi piete si noi businessuri care, la nivel mondial, se ridica la o cifra de afaceri de ordinul miliardelor de dolari.

Vorbim aici de tot ce inseamna computere de bord, GPS-uri, suporturi pentru tablete, incarcatoare auto, camere auto, instalatii de clima, si asa mai departe.

Mai nou, in multe tari (se discuta si in Romania), autoritatile impun prin lege obligativitatea prezentei camerelor video auto pe automobilele aflate in trafic, pentru o ancheta mai usoara in cazul unor accidente, in cazul examenelor auto si a altor activitati conexe.

Iata cum incet, incet, tehnologia trece de la stadiul de moft la cel de necesitate, fenomen care nu face decat sa dezvolte si mai mult industria tehnologiilor auto, de care vorbeam mai sus.

Cum iti poti revendica felia ta din aceasta uriasa piata globala?

In principiu exista 3 mari modalitati de a intra in business.

  1. Produci/vinzi produse de acest gen.

O poti face prin intermediul unui punct de lucru clasic (magazin) sau profitand de avantajele pe care ti le ofera mediul online, prin deschiderea unui magazin virtual cu astfel de produse (asa cum este de pilda http://besty.ro, unul dintre cele mai apreciate de pe piata autohtona).

Cu cat sunt mai performante si au un pret mai competitiv, cu atat mai bine.

Este insa multa bataie de cap pentru a-ti asigura lantul de distrubutie, atat in amonte (de la producatori sau angrosisti), cat si in aval (spre intermediari si clientii finali).

Desi productia unor camere auto, GPS-uri sau computere de bord, nu e nici pe departe la indemana oricui, totusi, exista un sector al productiei unde noii veniti pot manca o paine alba: aplicatiile pentru gadgeturi auto.

Piata aplicatiilor pentru gadgeturi auto este una in plina expansiune iar subiectul este prea vast pentru a-l aborda in acest articol, insa este suficient sa amintesc de Uber ca sa va faceti o idee despre potentialul urias al unui bun programator.

2. Oferi servicii legate de mententanta si repararea unor gadgeturi auto.

Este o piata exclusivista din care se castiga bine tocmai datorita faptului ca sunt putini cei care ofera astfel de servicii pe piata.

O astfel de afacere merge bine pe langa un service auto sau o statie de alimentare cu combustibil, dar la fel de bine pote fi demarata si ca o afacere de sine-statatoare.

Partea grea e ca trebuie sa fii impatimit de tehnica si tehnologie, sa inveti mereu despre ultimele aparitii de pe piata si sa fii la curent cu tot ce misca in domeniu. Insa tocmai aceasta dificultate constituie principalul avantaj al celor din bransa pentru ca le asigura o piata aproape libera de concurenta.

E o afacere care nu necesita costuri initiala prea mari, ci doar multa pasiune si pricepere.

       3. Nisa online de specialitate

In fine, a 3 a si cea mai usoara modalitate de a profita de piata gadgeturilor auto, e aceea de a dezvolta un site/blog care sa aiba ca tematica ultimele noutati in domeniu.

Aici utilizatorii trebuie sa afle tot ce conteaza despre ultimele camere de filmat pentru masini, sisteme automatizate de siguranta, instalatii inteligente de clima, etc.; astfel incat site-ul tau sa devina o sursa de referinta in domeniu si astfel sa beneficieze de un trafic adecvat.

Banii vin din monetizarea traficului prin vanzarea de reclama. Insa despre acest gen de business-uri am vorbit si vom mai vorbi in alte articole de pe site-ul nostru.

Post-ul Gadgeturile auto – noi oportunitati de afaceri apare prima dată în Idei De Afaceri.This post first appeared on Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati, please read the originial post: here

Share the post

Gadgeturile auto – noi oportunitati de afaceri

×

Subscribe to Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×