Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

English Prep : SYNONYMS Set 1

Directions: Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the word or group of words
given in capitals in each question.

1. STABLE
(a) uniform  (b) fluctuating
(c) permanent  (d) unvarying


2. EXPLICIT
(a) clean  (b) implied
(c) obvious  (d) specifically


3. ADVOCATES
(a) lawyers  (b) experts
(c) recommenders  (d) loyalists

 
4. MANAGED
(a) performed  (b) manoeuvred
(c) trained  (d) organized


5. PRETENSIONS
(a) claims  (b) access
(c) apathy  (d) permissiveness


6. SUBTLE
(a) innocent  (b) soft
(c) dangerous  (d) loyal


7. FAKE
(a) original  (b) imitation
(c) trustworthy  (d) reputation


8. INFAMY
(a) dishonour  (b) glory
(c) integrity  (d) reputation


9. REPEAL
(a) sanction  (b) perpetuate
(c) pass  (d) cancel


10. EMBEZZLE
(a) misappropriate  (b) balance
(c) remunerate  (d) clear


11. CORRULENT
(a) lean  (b) gaunt
(c) emaciated  (d) obese

12. AUGUST
(a) common  (b) ridiculous
(c) dignified  (d) petty 

13. LAUNCH 
(a) review  (b) begin (c) propel  (d) push


14. RELIED
(a) emphasized  (b) depended
(c) convinced  (d) followed


15. OBTAINED
(a) combined  (b) procured
(c) acquired  (d) conquered


16. GARNISH
(a) point  (b) garner
(c) adorn  (d) abuse


17. FRUGALITY
(a) foolishness  (b) extremity
(c) enthusiasm  (d) economy


18. FORAY
(a) incursion  (b) contest
(c) ranger  (d) intuition


19. GARRULITY
(a) credulity  (b) sensility
(c) loquaciousness  (d) speciousness


20. FURORE
(a) excitement  (b) worry
(c) taken  (d) anteroom

Answers :

1.  (d) 2.  (c) 3.  (a) 4.  (b) 5.  (a)
6.  (d) 7.  (b) 8.  (a)  9.  (d)  10.  (a)
11.  (d) 12.  (c) 13.  (b) 14.  (b) 15.  (b)
16.  (c) 17.  (d) 18.  (a) 19.  (c) 20.  (a)



This post first appeared on Bankers Guru Adda : IBPS SBI Clerk PO RRB Material, please read the originial post: here

Share the post

English Prep : SYNONYMS Set 1

×

Subscribe to Bankers Guru Adda : Ibps Sbi Clerk Po Rrb Material

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×