Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cum am supravietuit orelor online?

Evident, ca toti profesorii din Romania (si nu numai), in perioada actuala toata activitatea mea a Fost 100% online. Practic toate orele, testele, examenele (inclusiv cele de finalizare ale studiilor) s-au desfasurat online. Inclusiv consultatiile pentru licenta si disertatie. Singurele momente cand am venit la facultate au fost acelea in care am trecut notele in cataloage si cand am mai vrut sa „evadez” din casa. Fiind singur in birou si oricum pustiu pe la facultate, m-am simtit safe si am mai facut cateva seminarii din birou.

La inceput recunosc ca am fost la fel de dezorientat ca mai toti ceilalti. Dar m-am adaptat rapid. Noroc ca aveam ore miercurea si joia asa ca am avut la dispozitie vreo 2 zile sa ma gandesc ce solutie ar fi cea mai buna. Am ales sa fac seminariile pe Skype si cursurile intr-un grup privat de Facebook, in format live. Materialele le-am urcat pe platforma pusa la dispozitie de FEAA, adica pe Moodle. Testele le-am dat tot acolo si chiar a tinut destul de bine. Un singur test a trebuit reprogramat pentru ca picase platforma. In rest toate bune. Multumiri celor care s-au ocupat si rezolvat in timp record inscrierea tuturor studentilor pe platforma si asocierea lor cu disciplinele. 

Daca ar fi sa trag cateva concluzii dupa incheierea semestrului, acestea ar fi pe scurt urmatoarele:

  1. Lipsa interactiunii fata in fata chiar conteaza. Desi comportamentul studentilor a fost aproape identic cu cel offline (dupa saptamanile 7-8 din semestru, interesul a scazut dramatic – an de an se intampla la fel), mie unul mi-a lipsit interactiunea si dialogul real. 
  2. Testele au fost mult mai simpu de corectat, chiar daca eu nu dau niciodata teste grila. Platforma mi-a permis sa dau intrebari deschise, ceea ce am si facut. A fost mai dificil sa fac subiectele in asa fel incat sa nu se poata copia usor (sunt sigur ca unii au mai copiat pe ici pe colo dar s-au si pacalit multi). In esenta corectarea a fost mult mai simpla si mi-a permis sa corectez liniar (subiectul 1 la toate lucrarile, apoi subiectul 2 etc.) ceea ce a redus timpii de corectare cu aproximativ 50-60%. De asemenea, nu am mai pierdut timp cu trecerea notelor de pe hartie in fisiere excel. 
  3. Contestatiile le-am rezolvat foarte usor tot pe platforma dand feedback la fiecare intrebare din test. 
  4. Examenul de disertatie online a fost un pic plictisitor pentru ca era clar ca studentii citeau de pe prezentare. Bineinteles, partea distractiva a fost ca de obicei la sectiunea de intrebari.
  5. Consultatiile pentru licenta si disertatie facute sub forma de call pe skype au fost si acelea foarte faine. M-au scutit de scris mailuri lungi si studentii au putut inregistra convorbirea si au putut sa o asculte mai tarziu. Si-asa nu le place sa citeasca. :))

In general partile bune sunt legate de evaluare si de faptul ca putem economisi timp pretios. De asemenea, daca se doreste, procesul de corectare/evaluare poate fi mult mai transparent, tot datorita platformei. Partile rele sunt legate de faptul ca e aproape imposibil sa nu copieze cineva (dar asta se mai intampla si formatul clasic). Oricum pe cei care au facut copy-paste i-am prins foarte usor. 

Daca ma intrebati acum ce prefer pentru luna octombrie cand va incepe noul an universitar, as spune ca prefer sa fiu safe. Daca asta inseamna sa tin orele tot online, atunci asa sa fie. O sa incerc totusi sa le fac de la universitate din birou sau singur intr-o sala de clasa si sa folosesc Zoom sau Microsoft Teams (desi acesta din urma consuma foarte multe resurse ale computerului meu si-asa batraior). Daca o sa ne intoarcem la formatul clasic, offline, atunci ma voi bucura de interactiunea cu studentii dar voi purta in continuare masca si voi incerca sa pastrez distanta pe cat posibil. 

The post Cum am supravietuit orelor online? appeared first on Marketing in cuvinte si imagini.



This post first appeared on Marketing In Cuvinte Si Imagini - Blogul Lui Adrian Monoranu, please read the originial post: here

Share the post

Cum am supravietuit orelor online?

×

Subscribe to Marketing In Cuvinte Si Imagini - Blogul Lui Adrian Monoranu

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×