Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Despre mituri si branduri.

Zeii vor exista Atat Timp Cat oamenii vor crede in ei. Cand oamenii inceteaza sa mai creada, zeii dispar. Ce sunt astazi Zeus, Hera, Hermes, Ares, Hefaistos, Poseidon, Hades? Personaje in povesti, istorii si filme sau cel mult surse de inspiratie pentru branduri. Au disparut pentru ca oamenii nu au mai crezut mituri si povesti tesute in jurul acestora, pentru ca au fost inlocuiti de alta religie, monoteista de aceasta data. Erau pur si simplu prea multi, prea greu de urmarit, prea dificil de venerat? Cu siguranta. Oamenii isi doreau ceva mai simplu

Miturile devin complicate pe masura ce oamenii vorbesc din ce in ce mai mult despre acestea. Se adauga tot felul de povesti, imbunatatiri, update-uri si upgrade-uri pana cand toate acestea devin dificil de urmarit si de tinut minte, ajungand sa se suprapuna intr-un final. Tocmai aceste doua aspecte conduc oamenii catre dorinta de schimbare, de simplificare. Unul este mai usor de tinut minte, mai simplu de venerat si chiar mai usor de blamat atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum era planificat. 

Brandurile functioneaza oarecum la fel ca zeii. Exista Atat Timp cat consumatorii vor crede in acestea. Crede si nu cerceta e un principiu care avantajeaza brandurile dar este acceptat foarte usor de catre consumatori, in mare parte pentru ca acestia nu au timp sa mai cerceteze. Brandurile sunt construite pentru a genera incredere. Si ce poate fi mai de pret decat increderea intr-o relatie? 

Atentie insa! Pe masura ce miturile create in jurul brandurilor devin din ce in ce mai complexe si mai dificil de tinut minte, consumatorii incep sa se plictiseasca si cauta alternative mai simple. Cu cat sunt create mai multe povesti ce graviteaza in jurul brandului, cu atat sansa de a aparea suprapuneri cu alte branduri este mai mare. 

Coerenta este cea care salveaza brandurile. Oricate povesti s-ar inventa despre un brand, acestea trebuie tinute mereu pe acelasi fagas. Indiferent ca sunt create din interiorul brandului sau de catre consumatori. Tocmai de aceea este necesara in permanenta monitorizarea informatiilor ce circula in piata despre brand. Unele mituri ce par a fi in favoarea brandului pe termen scurt nu fac altceva decat sa dilueze valoarea brandului pe termen lung pentru ca nu respecta regula coerentei in comunicare.

Derapajele sunt periculoase. Complexitatea este daunatoare. Se vorbeste mult acum despre principiul conform caruia consumatorii sunt cei mai buni ambasadori ai brandului. Pot fi de acord cu aceasta afirmatie numai in conditiile in care acestia au avut o experienta corecta in relatia cu brandul. Nu uitati insa ca orice zeu a avut si va avea preoti care sa propovaduiasca credinta. Pentru ca oamenii au mai usor incredere in oameni. Poate insa oricine sa fie preot? 

Dati-le consumatorilor lucruri simple. Dati-le un brand in care sa creada dar controlati in permantenta reteaua de mituri si povesti pe care acestia le construiesc. Si nu uitati, dezvoltati-va cu grija reteaua de preoti.  

Credit photo: mythsbaby.com

The post Despre mituri si branduri. appeared first on Marketing in cuvinte si imagini.



This post first appeared on Marketing In Cuvinte Si Imagini - Blogul Lui Adrian Monoranu, please read the originial post: here

Share the post

Despre mituri si branduri.

×

Subscribe to Marketing In Cuvinte Si Imagini - Blogul Lui Adrian Monoranu

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×